ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
26/06/2020 23:09 EEST | Updated 26/06/2020 23:11 EEST

Αμερικανικό ενδιαφέρον για την εξαγορά των Ναυπηγείων Ελευσίνας

Επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Eurokinissi
.

Επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εξαγορά των Ναυπηγείων Ελευσίνας από την ONEX Shipyards ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, η United States International Development Finance Corporation (DFC) υπέγραψε δεσμευτική επιστολή με την ONEX Shipyards για την «επιδίωξη της εξαγοράς και εκσυγχρονισμού των Ναυπηγείων Ελευσίνας».

«Μία επιτυχής επένδυση στα Ναυπηγεία Ελευσίνας θα εδραιώσει έναν σημαντικό κόμβο για την υποστήριξη και εξυπηρέτηση της μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ και τη Δυτική Αφρική στην Ελλάδα και τα Δυτικά Βαλκάνια, καθώς και άλλα εγχειρήματα που συμβάλλουν στην περιφερειακή ενεργειακή ανεξαρτησία» σημειώνεται στην επιστολή την οποία υπογράφει ο Άνταμ Μπέλερ, διευθύνων σύμβουλος της US International Development Finance Corporation- τονίζοντας πως «δεδομένης της επιτυχίας της ONEX στην αναζωογόνηση του ελληνικού λιμανιού της Σύρου, αυτό το project έχει τη δυνατότητα να αναζωογονήσει αυτό το στρατηγικό asset και να υποστηρίξει σημαντική δημιουργία θέσεων εργασίας».

 

 

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα η ΟΝΕΧ, που διαχειρίζεται τα ναυπηγεία του Νεωρίου στη Σύρο, υπέγραψε συμφωνία για συμπαραγωγή της κορβέτας «Θεμιστοκλής» με την Israel Shipyards Ltd.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 Αμερικανοϊσραηλινή συμφωνία για συμπαραγωγή της κορβέτας «Θεμιστοκλής», με ελληνική, ισραηλινή και αμερικανική τεχνογνωσία

Sponsored Box