Επιτέλους, ήρθε η ώρα να οργανώσουμε τον προσωπικό μας χώρο. Πολύτιμα tips

...που θα σας λύσουν τα χέρια και που ίσως δεν τα φανταζόσασταν ποτέ.
.
onurdongel via Getty Images
.

Η άνοιξη είναι μια σπουδαία εποχή για να αποφασίσετε αν τα πράγματά σας βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής σας ή σας προσθέτουν λίγο παραπάνω στρες - ιδιαίτερα την εποχή της απομόνωσης. Και ποια καλύτερη ευκαιρία από τώρα που έχετε αρκετό χρόνο στη διάθεσή σας για να κάνετε ξεκαθαρίσματα και μια πετυχημένη οργάνωση σπιτιού δεδομένου του ότι ένας τακτοποιημένος χώρος βοηθάει στην ψυχική ηρεμία και την πνευματική μας συγκρότηση;

Διαχωρίστε τα αντικείμενά σας

Χωρίστε, λοιπόν, τα πράγματα που σας περιβάλλουν σε δυο κατηγορίες. Σε εκείνα που σας δημιουργούν θετικά και σε εκείνα που σας δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα. «Οταν τα χωρίσετε στις δυο αυτές κατηγορίες, αυτό θα κάνει πιο εύκολη την απόφαση για τι μένει και τι φεύγει», λέει στη HuffPost Canada η επαγγελματίας organizer, Ιβάνκα Σιολκόβσκι.

Μια μάλλον σκληρή απόφαση, λοιπόν, μπορεί να βοηθήσει την οργάνωση του εσωτερικού μας χώρου - τα ποιοτικά αντικείμενα μένουν, τα άχρηστα φεύγουν. Η Σιολκόβσκι προτείνει να βρούμε τρόπο να επαναχρησιμοποιήσουμε τα τελευταία, κι αν όχι να προσπαθήσουμε να τα ανακυκλώσουμε.

Επιλέξατε να κάνετε περισσότερο σκεπτόμενες αγορές διαδικτυακά και χαρίστε ρούχα που δεν θέλετε κάπου όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη.

Η αξία των κεραμικών, γυάλινων και πλαστικών δοχείων

Δεν είναι μόνο χαριτωμένα και τρομερά για να αποθηκεύουν ποσότητες φαγητού, αλλά τα κεραμικά, τα γυάλινα και τα πλαστικά δοχεία - γιατί περί αυτών ο λόγος - βοηθούν στη διατήρηση της οργανωμένης κουζίνας και του φρέσκου φαγητού.

Οργανώστε, επίσης, τα αγαπημένα κι αναγκαία προσωπικά σας είδη. Δεν θα ήταν ωραία σε ένα δίσκο να βάλετε τη μάσκαρά σας, το αποσμητικό και τα γυαλιά σας, ενώ σε ένα άλλο δίσκο κρατήστε παρέα τα λιπ-γκλος, τις κρέμες χεριών, τα κοκκαλάκια και τα λαστιχάκια των μαλλιών σας;

Οργάνωση και στο παιδικό δωμάτιο

Και στα παιδιά είναι ωφέλιμος ένας οργανωμένος χώρος. Οργανώστε, λοιπόν, τα παιχνίδια τους σε πλαστικούς κάδους και χρησιμοποιείστε πλαστικά βάζα για να βάλετε μαρκαδόρους και ξυλομπογιές. Αυτή η επιλογή βοηθά ώστε o χώρος στο σπίτι να είναι καθαρός και δημιουργεί περισσότερο χώρο. Η χρήση μικρών κάδων μπορεί να αποβεί ωφέλιμη για όλα, ενώ η αποθήκευση μπορεί να γίνει σε ξεχωριστά «διαμερίσματα» - στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε «πάτους» αν υπάρχουν για να ξεχωρίσουμε τα αντικείμενα ανά κατηγορίες.

Χρήση των κουτιών παπουτσιών

Η Σιολκόβσκι προτείνει επίσης να χρησιμοποιήσουμε κουτιά παπουτσιών για αποθήκευση. «Χρησιμοποιείστε (κουτιά παπουτσιών) σε νουλάπια για να αποθηκεύσετε κάλτσες και εσώρουχα. «Είναι υπέροχα διότι ταιριάζουν ως προς το μέγεθος και δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο». Και μιλώντας για κάλτσες, έχει ένα ακόμα tip: Αντί να τις κάνετε ρολό, διπλώστε τις με τέτοιο τρόπο που και λιγότερο χώρο να πιάνουν και να μπορείτε να έχετε συνολική εικόνα όταν τοποθετηθούν όλες μαζί.

Δείτε το σωστό τρόπο για να διπλώνετε κάλτσες:

Με πληροφορίες από: HuffPost Canada

Πολίτες που ανησυχούν ότι πάσχουν από λοίμωξη του αναπνευστικού (πυρετό ή/και βήχα ή/και δύσπνοια) και ήρθαν σε επαφή με πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα ή έχουν ιστορικό ταξιδιού σε πληττόμενες χώρες θα πρέπει να επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ στο τηλ. 1135.

Προσοχή: Δεν θα πρέπει να επισκέπτονται ιδιωτικά ιατρεία, εφημερεύοντα νοσοκομεία, εξωτερικά ιατρεία κ.λπ. Ο ΕΟΔΥ θα μεριμνήσει για την διακομιδή τους σε νοσοκομεία αναφοράς του κορονοϊού. Χρήσιμες πληροφορίες εδώ.