Επίθεση με λάδι και στο Μουσείο Μπενάκη, στην Κρατική Ασφάλεια οι έρευνες

Επίθεση με λάδι και στο Μουσείο Μπενάκη, στην Κρατική Ασφάλεια οι έρευνες
Costas Baltas / Reuters

Η Κρατική Ασφάλεια της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών ανέλαβε την έρευνα για την επίθεση με διαφανή λιπαρή ουσία στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού στην Αθήνα. Είναι η δεύτερη τέτοιου είδους επίθεση σε Μουσείο της Αθήνας. Πριν από ένα μήνα, παρόμοιος βανδαλισμός είχε συμβεί στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Μουσείου, την Κυριακή 26 Αυγούστου, διαπιστώθηκαν ίχνη άοσμης και διαφανούς λιπαρής ουσίας σε σημεία του Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού.

Τα ίχνη αυτά, συνεχίζει η ανακοίνωση του Μουσείου, προκλήθηκαν από δύο άτομα, όπως σε πρόσφατη συναφή περίπτωση, τα οποία καταγράφηκαν από τις κάμερες του συστήματος ασφαλείας.

Στην περίπτωση του Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, τα ίχνη εντοπίστηκαν κυρίως σε βάσεις και πλαίσια, ήταν αναστρέψιμα και έχουν ήδη καθαριστεί. Σε δύο αντικείμενα της συλλογής εντοπίστηκαν ίχνη της ίδιας ουσίας, χωρίς να έχει προκληθεί φθορά.

Πριν από ένα μήνα, «δύο άτομα τα οποία διήλθαν μέσα από τις αίθουσες των μόνιμων και περιοδικών εκθέσεων χωρίς η ενέργειά τους να γίνει αντιληπτή» ράντισαν με ελαιώδες υγρό αντικείμενα, προθήκες και χώρους του Βυζαντινού Μουσείου Αθηνών.

Την έρευνα ανέλαβε η Κρατική Ασφάλεια, η οποία εκτιμά ότι οι δράστες μπορεί να είναι άτομα που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα.
Πήγαινε στην αρχική σελίδα