Υπουργός Εσωτερικών Γαλλίας: «Ο Καρίμ Μπενζεμά έχει σχέσεις με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα»

O Καρίμ Μπενζεμά τοποθετήθηκε για τον πόλεμο στο Ισραήλ και προσευχήθηκε για τα θύματα στη Γάζα, δείχνοντας να παίρνει θέση υπέρ των Παλαιστινίων και προκαλώντας αντιδράσεις.
via Associated Press

Έκπληξη προκάλεσε η τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλ Νταρμανέν, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, που συσχετίζει τον Καρίμ Μπενζεμά με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, που θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από τις γαλλικές αρχές.

«Ο κ. Καρίμ Μπενζεμά, όπως όλοι ξέρουμε, έχει διαβόητους δεσμούς με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα», είπε ο Νταρμανέν στο τηλεοπτικό δίκτυο CNews.

Ο Γάλλος πρώην επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης που το περασμένο καλοκαίρι πήρε μεταγραφή στην Αλ Ιτιχάντ της Σαουδικής Αραβίας εξέφρασε την υποστήριξή του στην Παλαιστίνη. «Όλες οι προσευχές μας για τους κατοίκους της Γάζας, που είναι και πάλι θύματα αυτών των άδικων βομβαρδισμών, που δεν λυπούνται ούτε γυναίκες ούτε παιδιά», έγραψε στο Χ.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα, αναγνωρισμένη ως τρομοκρατική οργάνωση σε πολλές χώρες, είναι μία από τις ομάδες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον αραβικό κόσμο.

Η ιδεολογία της Αδελφότητας, που ιδρύθηκε από τον Al Banna και τον στοχαστή Sayed Qutb, γεννήθηκε ως αντίσταση στη βρετανική αποικιοκρατία και εδραιώθηκε ως εναλλακτική στην υλιστική και ατομικιστική κουλτούρα της Δύσης.

Οι μέγιστοι εκπρόσωποι του πολιτικού Ισλάμ, ο απώτερος στόχος τους, είναι να επεκτείνουν σταδιακά τους ισλαμικούς νόμους και τις αρχές, που περιέχονται στο Κοράνι και τη Σούννα (ρητά και πράξεις του Προφήτη Μωάμεθ) σε όλους τους τομείς της ζωής.

Πήγή: Marca

Δημοφιλή