ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
20/11/2018 10:11 EET | Updated 20/11/2018 10:13 EET

Έρχονται τα νέα τέλη κυκλοφορίας - Τι θα πληρώσουμε για το 2019 και οδηγίες

Μέχρι 31 Δεκεμβρίου η πληρωμή των τελών

baona via Getty Images

Θέμα ημερών είναι η ανάρτηση των νέων τελών κυκλοφορίας για το 2019 στο taxisnet.

Οι διαδικασίες για την ανάρτηση των ειδοποιητηρίων στη σελίδα του taxisnet, έχουν μπει στην τελική ευθεία και ήδη έχουν γίνει και οι διασταυρώσεις προκειμένου να αποφευχθούν λάθη κατά τη διαδικασία ανάρτησης των τελών. 

Οι ιδιοκτήτες των Ι.Χ δεν θα δουν αλλαγές σε σχέση με όσα είχαν κληθεί να πληρώσουν πέρυσι.  Για ακόμα μια χρονιά τα τέλη παραμένουν ως είχαν, καθώς τα σενάρια που είχαν ακουστεί το προηγούμενο διάστημα αποδείχθηκαν ανεφάρμοστα. Ο βασικότερος λόγος ήταν ότι αυτά που είχαν «προκριθεί» οδηγούσαν τελικά σε απώλεια εσόδων, με αποτέλεσμα να μην επιλεγούν ούτε αυτή τη χρονιά. 

Η διαδικασία και φέτος θα πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά. Οι ιδιοκτήτες με την χρήση των κωδικών τους στο taxisnet ή με τον αριθμό φορολογικού τους μητρώου  (ΑΦΜ) και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος τους, μέσω της ιστοσελίδας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (aade.gr) θα πληροφορηθούν για τα φετινά τέλη που θα πρέπει να πληρώσουν για κάθε Ι.Χ που έχουν στην ιδιοκτησία τους. 

Oδηγίες

Συγκεκριμένα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μπουν στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet «Εκτύπωση Τελών Κυκλοφορίας Οχημάτων» στην ιστοσελίδα www.aade.gr και να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

  • Στην Υπηρεσία προς τους Πολίτες επιλέξτε την ένδειξη Οχήματα

  • Συμπληρώστε τον Α.Φ.Μ., που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας

  • Συμπληρώστε τον αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος, που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας

  • Συμπληρώστε το έτος τελών κυκλοφορίας

Προθεσμία πληρωμής

Επιλέγετε «Εκτύπωση» όταν εμφανιστεί το μήνυμα «Επιτυχής αναζήτηση»

Η πληρωμή θα γίνει μέσω τραπεζών είτε μέσω web banking ή ΑΤΜ χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση, είτε στα ταμεία των τραπεζών πληρώνοντας όμως επιπλέον ποσό για την προμήθεια της τράπεζας. 

Τα τέλη θα πρέπει να πληρωθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου. Σε αντίθετη περίπτωση η εκπρόθεσμη εξόφληση τους επιβαρύνεται με πρόστιμο στο 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα.