Έτσι πρέπει να φοράμε σωστά το αντιηλιακό μας

Η πρώτη εφαρμογή είναι εξίσου σημαντική με εκείνες που θα ακολουθήσουν.
Αυτή η δημοσίευση αναρτήθηκε στην κλειστή πλέον Πλατφόρμα Αρθρογράφου Huffpost. Οι συνεργάτες αρθρογράφοι έχουν τον έλεγχο της δουλειάς τους και αναρτούσαν δημοσιεύσεις ελεύθερα στον ιστότοπό μας. Εάν θεωρείτε πως πρέπει να επισημάνετε αυτήν την καταχώριση ως καταχρηστική, στείλτε μας ένα e-mail.

Αν οι πρώτες μας εξορμήσεις στην παραλία μας έκαναν… δώρο κόκκινο δέρμα, αυτά τα tips θα μας βοηθήσουν να επαναφέρουμε την επιδερμίδα μας στην υγιή της κατάσταση.

Για να εξασφαλίσουμε ότι θα έχουμε την πλήρη κάλυψη ενός αντιηλιακού, θα πρέπει να απλώνουμε μια ποσότητα ίση με ένα ποτήρι σφηνάκι. Οι μελέτες δείχνουν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι εφαρμόζουν μόνο το μισό έως το ένα τέταρτο αυτής της ποσότητας. Με αποτέλεσμα το ποσοστό του SPF που φορούν να είναι χαμηλότερο από το πραγματικό που αναγράφεται στη συσκευασία.

Κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης ημέρας στην παραλία, το Ίδρυμα για τον Καρκίνο του Δέρματος (Skin Cancer Foundation), μας ενημερώνει ότι θα πρέπει να χρησιμοποιούμε περίπου το ένα τέταρτο έως το μισό του προϊόντος. Οι αντιηλιακές κρέμες θα πρέπει να εφαρμόζονται 30 λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο, ώστε τα συστατικά να έχουν χρόνο να ενεργοποιηθούν πάνω στο δέρμα. Η πρώτη εφαρμογή είναι εξίσου σημαντική με εκείνες που θα ακολουθήσουν, οπότε ας επαναλάβουμε τη διαδικασία κάθε δύο ώρες. Ας επαναλάβουμε αμέσως μετά το κολύμπι ή αν έχουμε ιδρώσει.

Extra tips

1. Ας φρoντίσουμε να πιούμε αρκετό νερό, προκειμένου να αναπληρώσει ο οργανισμός μας την χαμένη υγρασία.

2. Ας προμηθευτούμε ένα καλό προϊόν που θα βοηθήσει στην πιο άμεση και γρήγορη ανάπλαση και επούλωση της επιδερμίδας.

3. Ας αποφύγουμε να φοράμε εφαρμοστά ρούχα ενώ ας επιλέξουμε αυτά να είναι βαμβακερά.

4. Ας ενυδατώνουμε διαρκώς την επιδερμίδα μας για τις επόμενες ημέρες, ώστε να αποφύγουμε το ανεπιθύμητο ξεφλούδισμα!

5. Την επόμενη φορά να ανανεώνουμε περισσότερες φορές το αντηλιακό μας κι ας φροντίσουμε να μην καθόμαστε πολλές ώρες κάτω από τον ήλιο.