Εξαρθρώθηκε πολυπληθής σπείρα για κλοπές, ναρκωτικά και διακίνηση αλλοδαπών

Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 57 ονόματα, μεταξύ των οποίων πέντε έγκλειστοι φυλακών αλλά και αστυνομικός.
ΕΛ.ΑΣ

Τουλάχιστον 183 κλοπές από πεζούς και αυτοκίνητα, ληστείες, διακίνηση ναρκωτικών και αλλοδαπών περιλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία, που σχημάτισαν τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, για την εξάρθρωση πολυπληθούς συμμορίας στο κέντρο της πρωτεύουσας.

ΕΛ.ΑΣ

Οι αστυνομικοί σε επιχείρηση νωρίς το πρωί της 20ης Απριλίου πέρασαν χειροπέδες σε 28 μέλη της σπείρας, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται συνολικά 57 ονόματα, μεταξύ των οποίων πέντε έγκλειστοι φυλακών, αλλά και αστυνομικός, ο οποίος φέρεται να παρείχε πληροφορίες στο κύκλωμα.

ΕΛ.ΑΣ

Τον τελευταίο χρόνο τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπρατταν ληστείες και κλοπές από διερχόμενους πολίτες και κλοπές από σταθμευμένα οχήματα, αφαιρώντας χρήματα, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές. Τις συσκευές παρέδιδαν γρήγορα σε κλεπταποδόχους, οι οποίοι επανέφεραν τις εργοστασιακές ρυθμίσεις τις πωλούσαν ως μεταχειρισμένες.

ΕΛ.ΑΣ
ΕΛ.ΑΣ

Τα μέλη δρούσαν κυρίως στα Εξάρχεια, το Σύνταγμα, την Ομόνοια και την περιοχή της Ακρόπολης σε ομάδες των τριών:

το πρώτο και πιο έμπειρο μέλος της ομάδας, εντόπιζε τον «στόχο», κυρίως πολίτες με μειωμένη σωματική διάπλαση, γυναίκες ή ανυποψίαστους τουρίστες,

το δεύτερο μέλος, με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαιρούσε προσωπικά αντικείμενα (τσάντες, ταξιδιωτικές βαλίτσες κ.λπ.) και

το τρίτο μέλος είχε ρόλο «τσιλιαδόρου» και παραλάμβανε τα κλοπιμαία, σε περίπτωση που τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας γίνονταν αντιληπτά.

ΕΛ.ΑΣ

Για την εγκληματική τους δράση χρησιμοποιούσαν ως ορμητήρια ξενοδοχείο και 2 διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας, όπου αποθηκεύονταν τα κλοπιμαία έως την μεταπώλησή τους.

Μέρος των κλοπιμαίων που κατασχέθηκε αφορούσε τουλάχιστον 90 από τις περιπτώσεις κλοπών, ενώ η πλειοψηφία των κατηγορουμένων έχει συλληφθεί πάνω από 200 φορές για παρόμοια αδικήματα.

Popular in the Community