Εξεταστική για Τέμπη – Δικαίωμα στη σιωπή επικαλείται ο Κώστας Αγοραστός

«Δεν θα καταθέσω στην επιτροπή μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη».
.
.
Eurokinissi

Με ενδιαφέρον αναμενόταν η σημερινή κατάθεση του Κώστα Αγοραστού στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα Τέμπη, ωστόσο ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής, αρνούμενος να καταθέσει.

Εξεταστική για τα Τέμπη: “Ασκώ το δικαίωμα της σιωπής” είπε ο Κώστας Αγοραστός

«Ασκώ το δικαίωμα της σιωπής επιφυλασσόμενος να παράσχω τις απαιτούμενες εξηγήσεις μου ενώπιον των δικαστικών αρχών όπου εκκρεμεί η παρούσα υπόθεση. Επισημαίνω ότι με δεδομένη την ιδιότητα μου ως κατηγορουμένου στην ίδια υπόθεση, δεν είναι δυνατό να καταθέσω στην εξεταστική επιτροπή της βουλής αφού αυτή εκκρεμεί και θα είμαι σε θέση να καταθέσω μετά την ολοκλήρωση της ποινικής διαδικασίας» είπε ο κ. Αγοραστός.

«Δεν θα καταθέσω στην επιτροπή μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κώστας Αγοραστός δήλωσε επίσης ότι «αρνείται κάθε κατηγορία».

Η ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας για το “μπάζωμα” του χώρου που συντελέστηκε η εθνική τραγωδία

Όπως έγραψε το dikastiko.gr. στον κ. Αγοραστό ασκήθηκε πρόσφατα ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας για παράβαση καθήκοντος μετά από μήνυση που κατέθεσαν, τον Αύγουστο του 2023, συνολικά 19 γονείς και συγγενείς θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών και έχει να κάνει με το “μπάζωμα” του χώρου όπου συντελέστηκε η εθνική τραγωδία λίγες μέρες μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς, η παρέμβαση αυτή αλλοίωσε το χώρο του δυστυχήματος με αποτέλεσμα να χαθούν πολύτιμα στοιχεία για τη διερεύνηση του εγκλήματος όπως για παράδειγμα τον εντοπισμό χημικών ουσιών που βρέθηκαν τελικά σε μικρές ωστόσο ποσότητες σε δειγματοληψία που πραγματοποιήθηκε στο χώρο προς τα τέλη Μαρτίου.

Ο κ. Αγοραστός αρνείται κατηγορηματικά το αδίκημα ειδικά ως προς το επίδικο σκέλος της «αλλοίωσης» του χώρου της σιδηροδρομικής τραγωδίας, υπογραμμίζοντας πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας είχε υποστηρικτικό και όχι αποφασιστικό ρόλο στις εργασίες που ακολούθησαν στον τόπο της τραγωδίας, μετά και την περαίωση της έρευνας από τις Αρχές για τον εντοπισμό θυμάτων, προκειμένου να αποκατασταθούν οι συγκοινωνίες.

Η Επιτροπή μετά την άρνησή του να καταθέσει, τον αποδέσμευσε για να προχωρήσει στους επόμενους μάρτυρες.

Δημοφιλή