Φιλοθέη: Η «χρυσή» διάρρηξη και η εμμονή των κακοποιών

Ξήλωσαν και το καταγραφικό.
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Αποφασισμένοι να μπουν στη μονοκατοικία, που είχαν βάλει στο στόχαστρό τους τα ξημερώματα τής Τρίτης, αποδείχθηκαν οι κακοποιοί.

Αφού επιχείρησαν ανεπιτυχώς να διαρρήξουν την πόρτα της κουζίνας στον πρώτο όροφο και εκείνη του κήπου, κατάφεραν τελικά να σπάσουν το διπλό τζάμι στην εσωτερική πισίνα του σπιτιού, επί της οδού Μαυρομιχάλη στη Φιλοθέη, και να αποκτήσουν πρόσβαση σε όλα τα δωμάτια.

Στην συνέχεια ερεύνησαν όλο το σπίτι, ιδιοκτησίας ενός 77χρονου, εντόπισαν και αφαίρεσαν από το υπνοδωμάτιο του δευτέρου ορόφου 85.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα, την αξία των οποίων εκτιμά ο 77χρονος σε οκτακόσιες χιλιάδες ευρώ.

Οι διαρρήκτες είδαν ότι η μονοκατοικία ήταν γεμάτη με κάμερες ασφαλείας και αναζήτησαν το καταγραφικό τους, ώστε να μην αφήσουν πίσω βίντεο με τις κινήσεις τους. Το εντόπισαν στο υπόγειο γκαράζ, μέσα σε μεταλλικό κουτί, βιδωμένο στον τοίχο. Άνοιξαν το κουτί και ξήλωσαν το καταγραφικό.

Όταν ο 77χρονος αντιλήφθηκε τη διάρρηξη κάλεσε την αστυνομία και στελέχη του τοπικού τμήματος ασφαλείας προσπαθούν να συγκεντρώσουν στοιχεία για τους δράστες.