Φωτογραφίες της Άγριας Ζωής: Καλύτερη του κόσμου ο «Καβγάς των Ποντικιών»

Ποιές άλλες φωτογραφίες άγγιξαν την κορυφή.

Στο μετρό του Λονδίνου, οι επιβάτες ίσως αντικρίσουν μαύρα ποντικάκια να τριγυρνούν κάτω από τις ράγες. Ο Σαμ Ρόουλι αφιέρωσε μια εβδομάδα από τη ζωή του για να τα απαθανατίσει. Και ο κόσμος ψήφισε τη φωτογραφία του ως την καλύτερη της άγριας ζωής.

Η φωτογραφία που απεικονίζει δυο ποντικάκια να καβγαδίζουν χάρισαν στον Σαμ το βραβείο LUMIX για την καλύτερη φωτογραφία σύμφωνα με την επιλογή του κόσμου (WPY).

Οι οπαδοί του ετήσιου διεθνούς φήμης διαγωνισμού WPY κλήθηκαν να ταξινομήσουν μερικές από τις φωτογραφίες που δεν βραβεύτηκαν τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά ήταν εκπληκτικές.

Περίπου 28.000 άτομα ψήφισαν τα ποντίκια του Σαμ. Τσακώνονταν για μια μπουκιά φαγητού, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο Λονδρέζος εργάζεται επί του παρόντος στο Μπρίστολ ως ερευνητής για τη μονάδα παραγωγής ταινιών φυσικής ιστορίας του BBC.

Ισχυρίζεται, ακόμη, ότι η φωτογράφιση της άγριας πανίδας των πόλεων είναι το πάθος του. Πιστεύει ότι οι άνθρωποι έχουν μια σύνδεση με τα ζώα στις πόλεις, επειδή αυτά τα πλάσματα ζουν ανάμεσά μας.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου διοργανώνει τον διαγωνισμό Φωτογράφου της Άγριας Φύσης.

Τέλος, μεταξύ των φωτογραφιών που άγγιξαν την κορυφή με τη βοήθεια του κοινού, ήταν εκείνες ενός ουρακοτάγκου- μποξέρ, δύο τζάγκουαρ (μητέρα και γιος) που κουβαλάνε με τα στόματά τους μια ανακόντα, ενός φροντιστή που προσέχει ένα μωρό ρινόκερο και των άσπρων ταράνδων στο άσπρο χιόνι.

Πηγή: BBC

Δημοφιλή