ΔΙΕΘΝΕΣ
12/04/2020 13:08 EEST

Ιαπωνία: Οργή στο Twitter κατά του Άμπε, για το βίντεο που ανάρτησε με την προτροπή "Μένουμε Σπίτι"

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας δέχεται σκληρή κριτική τις τελευταίες εβδομάδες.

ASSOCIATED PRESS

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση πολλών χρηστών των μέσων κοινωνικής  δικτύωσης μετά την ανάρτηση ενός βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο ίδιος να  χαλαρώσει σε έναν καναπέ παρέα με τον σκύλο του, να πίνει τσάι και να διαβάζει. Το βίντεο συνόδευε ένα μήνυμα που προέτρεπε το πολίτες να μείνουν σπίτι ενώ είχε αναρτήσει και το βίντεο δημοφιλούς καλλιτέχνη στην Ιαπωνία που προτρέπει και αυτούς του Ιάπωνες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Η φράση «Ποιος νομίζεις ότι είσαι;» έγινε κορυφαίο trend στο Twitter, με τους χρήστες να υποστηρίζουν ότι το μήνυμα του Άμπε αγνοεί τα δεινά όσων πασχίζουν να βγάλουν τα προς το ζην εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

«Σε μια περίοδο κατά την οποία ο κόσμος παλεύει να επιβιώσει, το να δείχνεις ένα βίντεο με τέτοια πολυτέλεια….. είναι να αναρωτιέται κανείς. Ποιος νομίζεις ότι είσαι;», ανέφερε ένας χρήστης στο Twitter.

 

Άλλοι χρήστες του Twitter, πάντως, υπερασπίστηκαν τον Άμπε, λέγοντας ότι ακόμα και ο πρωθυπουργός δικαιούται ένα διάλειμμα.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Ιαπωνία ξεπέρασε τα 6.000 ενώ πρόκειται για το πρώτο σαββατοκύριακο από τότε που η Ιαπωνία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε μεγάλα αστικά κέντρα για να ανακόψει την εξάπλωση του κορονοϊού. Στον πρωθυπουργό όμως ασκουνται μεγάλες πιέσεις και κριτική για τον χειρισμό της πανδημίας σε σχέση και με το πλήγμα που δέχεται η οικονομία και τα νοικοκυριά στην χώρα. 

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)