Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Δυσκολίες και στην Κρήτη

Κλειστά τα σχολεία σε πολλές περιοχές.
.
.
Eurokinissi

Κλειστά παραμένουν τα σχολεία σχεδόν σε όλη την Κρήτη λόγω της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα, με δυσκολίες να παρατηρούνται σε διάφορες περιοχές, καθώς αναμένεται δεύτερο κύμα κακοκαιρίας να πλήξει το νησί. Προσπάθειες για να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο καταβάλλουν οι αρχές.

Επί ποδός βρίσκονται τα συνεργεία του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους. Η χιονόπτωση κατά διαστήματα είναι έντονη, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο, Γιάννη Στεφανάκη, το χιόνι μέσα στα χωριά έχει φτάσει τα 20 εκατοστά. «Τα μηχανήματά του δήμου δουλεύουν πυρετωδώς προκειμένου να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα με τους δρόμους και μέχρι στιγμής αυτό είναι εφικτό», ανέφερε ο κ. Στεφανάκης, ο οποίος, πάντως, τόνισε ότι οι μετακινήσεις των πολιτών θα πρέπει να περιοριστούν στις απόλυτα αναγκαίες.

Προβλήματα κυρίως σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου, καθώς και στη λειτουργία σχολείων, προκάλεσε η κακοκαιρία που πλήττει και την περιοχή των Χανίων. Κατά την διάρκεια της νύκτας έκλεισαν από την χιονόπτωση σημεία των οδικών αξόνων προς Ομαλό, Σφακιά, Πρασσέ, Σέμπρωνα, Πέτρα Σελί με τα μηχανήματα να βρίσκονται στα σημεία για άμεση αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Μια οικογένεια εγκλωβίστηκε στα χιόνια τη νύχτα στα Σίσαρχα. Κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική και τη μετέφερε στα Ανώγεια.

Ποια σχολεία παραμένουν κλειστά

Δεν άνοιξαν σχολεία στους δήμους Ηρακλείου, Χερσονήσου, Μαλεβιζίου, Μινώα Πεδιάδας, Γόρτυνας, Οροπεδίου Λασιθίου, Αγίου Νικολάου (το Μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο Κρούστα και οι δομές εκπαίδευσης στην Κριτσά), Ανωγείων, Μυλοποτάμου, Αμαρίου, Χανίων (Δημοτικό Σχολείο Κατοχωρίου (Κεραμειών) και Νηπιαγωγείου Κεραμειών), Καντάνου- Σελίνου, Κισσάμου, Πλατανιά (νηπιαγωγείο, δημοτικό σχολείο Σκινέ Φουρνέ). Στα Σφακιά κλειστά είναι το νηπιαγωγείο Ασκύφου, το γυμνάσιο και το λύκειο Χώρας Σφακίων, ενώ κλειστά είναι τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί, στον Δήμο Αποκορώνου.

Χρήση αλυσίδων

Υποχρεωτική είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της Κρήτης.Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. οι δρόμοι που είναι υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι:

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου σε όλο το οδικό δίκτυο .

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης:

Σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου Ανωγείων

Στην την Επαρχιακή, από την τοπική κοινότητα Σπηλίου εως την τοπική κοινότητα Γερακάρι

Στην επαρχιακή οδό από την τοπική κοινότητα Μυριοκέφαλα εως διασταύρωση με Βιλανδρέδο.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων υποχρέωση εφοδιασμού με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά στο παρακάτω οδικό δίκτυο:

Επαρχιακή οδός Χανιά-Φουρνέ-Ομαλός (Από την τοπική κοινότητα Φουρνέ έως Ομαλό.

Επαρχιακή οδός Χανιά-Μεσκλά-Θέρισο (Από την τοπική κοινότητα Φουρνέ έως Θέρισο).

Επαρχιακή οδό Χανιά-Περιβόλια-Θέρισο (Από την τοπική κοινότητα Περιβολίων έως Θέρισο).

Επαρχιακή οδό Χανιά-Νεροκούρου-Θέρισο (Από την τοπική κοινότητα Δρακώνας-Θέρισο)

Επαρχιακή οδό Βρύσες-Ασκύφου-Χώρας Σφακίων (Από Κράπη έως Σφακιά).

Στο τοπικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο από Παλαιά Ρούματα έως Επαναχώρι του Δήμου Καντάνου Σελίνου.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου σε όλο το οδικό δίκτυο .

Με πληροφορίες από Cretalive, Cretapost, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πήγαινε στην αρχική σελίδα