Κακοκαιρία: Προβλήματα σε Λέσβο και Ναύπακτο, ανεμοστρόβιλος και πτώσεις δέντρων (Βίντεο)

Βομβαρδισμένο τοπίο θύμιζε η παραλία Γριμπόβου στη Ναύπακτο, με τους ισχυρούς ανέμους να παρασέρνουν τα πάντα.
.
.
Nafpaktianews.gr

ροβλήματα προκάλεσε σε Λέσβο και Ναύπακτο η κακοκαιρία που έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες μέρος της χώρας.

Στην Καλλονή της Λέσβου τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν πτώσεις δέντρων ενώ σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δυτικής Λέσβου, Ανδρέα Αξή, οι πτώσεις δέντρων από τους πολύ ισχυρούς ανέμους και την έντονη βροχή σημειώθηκαν σε Αρισβη , Κεράμι, Αριανά, Μάλαθρα και στο δρόμο που οδηγεί στα σφαγεία Σελάχα καθώς και στην Αγία Παρασκευή.

Ο αέρας παρέσυρε κεραμίδια σε κάποιες σκεπές και πέργκολες ενώ συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται στα σημεία για να απομακρύνουν τα δέντρα, ενώ δεν υπάρχει πρόβλημα στο οδικό δίκτυο.

Λόγω της έντονης βροχής φερτά υλικά , πέτρες, χώμα, βρίσκονται σε σημεία του οδικού δικτύου, όπως στην περιοχή της Αγιάσου, οπότε χρειάζεται μεγάλη προσοχή σε όσους κινούνται στο οδικό δίκτυο της περιοχής.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η αποκατάσταση των προβλημάτων από συνεργεία των δήμων Δυτικής Λέσβου και Μυτιλήνης.

Ανεμοστρόβιλος και χαλαζόπτωση στη Ναύπακτο

Παρόμοια προβλήματα προκλήθηκαν και στη Ναύπακτο. Ισχυροί άνεμοι, συνοδευόμενοι από έντονη χαλαζόπτωση και ισχυρή βροχή έπληξαν τα ξημερώματα τη Ναύπακτο, προκαλώντας ζημιές.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Nafpaktianews.gr, ήταν περίπου 3 τη νύχτα όταν τα καιρικά φαινόμενα «χτύπησαν» ιδιαίτερα το κεντροανατολικό τμήμα της πόλης,δηλαδή από την περιοχή του λιμανιού και ανατολικότερα.

Οι σοβαρότερες ζημιές προκλήθηκαν στην πλατεία του λιμανιού όταν τμήμα του νότιου τοιχίου της αποκολλήθηκε πιθανότατα λόγω της μετατόπισης του βάρους της βάσης του μεγάλου πλατάνου από τους ισχυρούς ανέμους

Βομβαρδισμένο τοπίο θύμιζε η παραλία Γριμπόβου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Nafpaktianews.gr, με τους ισχυρούς ανέμους να παρασέρνουν τραπεζοκαθίσματα των επιχειρήσεων ,ενώ υπήρξαν και αποκολλήσεις κλάδων των πλατανιών.

Πηγή: ΕΡΤ, Nafpaktianews.gr

Δημοφιλή