ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15/10/2018 09:45 EEST | Updated 15/10/2018 10:44 EEST

Καμμένος: Είμαστε σε πλήρη αρμονία με τον Τσίπρα. Γνώριζε αλλά δεν ενέκρινε το Plan B

Reuters

Με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, «είμαστε σε πλήρη αρμονία», δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, τονίζοντας όσα είπε στις ΗΠΑ περί «Plan B» τα είπε ως κυβερνητικός εταίρος.

Όπως πρόσθεσε, ο κ. Τσίπρας γνωρίζει το εναλλακτικό σχέδιο του συγκυβερνώντος κόμματος, ωστόσο δεν το έχει εγκρίνει ως εναλλακτική πολιτική. Επίσης, υπογράμμισε πως η επίσημη θέση του υπουργείου Εξωτερικών και της κυβέρνησης είναι η συμφωνία των Πρεσπών- αν και τόνισε ότι η συμφωνία «δεν μας βρίσκει σύμφωνους», παρόλα αυτά, σημείωσε πως «δεν εμποδίσαμε την κυβέρνηση να κάνει ένα διάλογο και να δείξει ότι η χώρα μας έχει τη διάθεση να βρεθεί λύση».

Συνεχίζοντας, είπε πως, ενώπιον του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, είχε την υποχρέωση ως κυβερνητικός εταίρος να εξηγήσει πως η συμφωνία «δεν μας βρίσκει σύμφωνους» και ως εκ τούτου πως θα την καταψηφίσει στη Βουλή.

Όπως είπε, «εγώ στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ προσέρχομαι ως υπουργός Εθνικής Άμυνας και αφού λύνουμε τα θέματα της Άμυνας, έχω υποχρέωση ως κυβερνητικός εταίρος να εξηγήσω ότι η συμφωνία εμάς δεν βρίσκει σύμφωνους. Εκεί ξεκαθάρισα ότι η θέση της κυβέρνησης παραμένει η συμφωνία, αλλά εγώ ως κυβερνητικός εταίρος θέλω να ξεκαθαρίσω ότι πρώτον δεν θα τη ψηφίσω στη Βουλή αν έρθει».

«Αν η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ ή των ΑΝΕΛ αποφασίσουν διαζύγιο αυτό και θα γίνει», υπογράμμισε.