Κάννες: Donatella Versace, Aishwarya Rai και Vanessa Redgrave ανάμεσα στις 25 επίτιμες προέδρους στο gala amfAR

Anadolu Agency via Getty Images

Είκοσι πέντε διάσημες γυναίκες, ηθοποιοί και μοντέλα, όπως η Linda Evangelista, η Scarlett Johansson, η Mila Jovovich, η Heidi Klum και η Katy Perry, θα είναι οι επίτιμες πρόεδροι στις 17 Μαΐου στις Κάννες του 25ου γκαλά του amfAR, του αμερικανικού ιδρύματος για την έρευνα κατά του AIDS, του οποίου o Harvey Weinstein ήταν ένας από τους χορηγούς.

Ανάμεσα στις μεγάλες διεθνείς κοσμικές εκδηλώσεις, αυτή η φιλανθρωπική βραδιά «Σινεμά ενάντια στο AIDS» είναι η ετήσια συνάντηση κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ των Καννών χιλίων συνδαιτυμόνων, μεταξύ τους πολλές διεθνείς προσωπικότητες στο Eden Roc, το ανάκτορο του Καπ ντ′ Αντίμπ.

Με στόχο την ενίσχυση των προγραμμάτων έρευνας για την καταπολέμηση του AIDS και τη βοήθεια στους νοσούντες παγκοσμίως, το amfAR, που ίδρυσε η Liz Taylor, συνέλεξε πέρυσι περισσότερα από 18 εκατομμύρια ευρώ μέσα στις τρεις ώρες που διήρκησε το δείπνο και η δημοπρασία που ακολούθησε.

Φέτος, η Aishwarya Rai, η Vanessa Redgrave, η Donatella Versace και η Michelle Yeoh θα συμπεριλαμβάνονται στις 25 επίτιμες προέδρους της διοργάνωσης. Ο Sting και ο Shaggy θα αναλάβουν το μουσικό κομμάτι του γκαλά που είναι αφιερωμένο στις γυναίκες. Το amfAR δεν θέλησε να διευκρινίσει τους λόγους της επιλογής αυτής.

Ο αμερικανός κινηματογραφικός παραγωγός Weinstein, που κατηγορείται από το φθινόπωρο για τη σεξουαλική παρενόχληση ή τον βιασμό περίπου 100 γυναικών, ανάμεσά τους σταρ του σινεμά, ήταν επί χρόνια χορηγός της εκδήλωσης και η κινητήριος δύναμη πίσω από το λαμπερό δείπνο.

Πέρυσι, η τιμή για τη ροτόντα των δέκα θέσεων κυμαινόταν από 117.000 έως 466.000 ευρώ σύμφωνα με το καθεστώς που επιλέγεται: ευεργέτης ή μέγας φιλάνθρωπος. Η τιμή κατ΄άτομο ήταν 10.500 ευρώ. Ο David Beckham είχε διαθέσει στη δημοπρασία έναν ποδοσφαιρικό αγώνα με αντίπαλους τον ίδιο και τους φίλους του που σχημάτισαν ομάδα για τον λόγο αυτό στο γκαζόν του Παρκ ντε Πρενς, λαχνός που κατακυρώθηκε αντί 350.000 ευρώ.

Από το 1993, η βραδιά του amFAR που διοργανώνεται στο περιθώριο του κινηματογραφικού φεστιβάλ των Καννών επέτρεψε να συγκεντρωθεί το ποσό των 176 εκατομμυρίων ευρώ (210 εκατομμύρια δολάρια).

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Προτείνετε μια διόρθωση