Κάποιος πρέπει να πει στον Matt Damon να σταματήσει να μιλάει, για το δικό του καλό

Μπορεί να έχει καλές προθέσεις, το τελικό αποτέλεσμα όμως είναι κάπως ντροπιαστικό.
Alessandro Bianchi / Reuters

Ο Matt Damon βρίσκεται για άλλη μια φορά σε μπελάδες και, για άλλη μια φορά, φταίει ο ίδιος γι′ αυτό.

Ο διάσημος ηθοποιός (ο οποίος πριν λίγους μήνες είχε πει πως μπορεί να καταλάβει τις γυναίκες-θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης, επειδή έχει κόρες -κοινώς, αν δεν είχε, δεν θα μπορούσε να καταλάβει προς τι ο χαμός) βρέθηκε στο στόχαστρο πολύ κόσμου την περασμένη εβδομάδα, εξαιτίας των εντελώς αφελών και οριακά προσβλητικών δηλώσεων που έκανε για την κουλτούρα του βιασμού, σε μια συνέντευξή του στο ABC.

Τη Δευτέρα που μας πέρασε, ο Damon τα έκανε πάλι σαλάτα σε μια συνέντευξη που έδωσε στον Business Insider, μιλώντας για το πλήθος κατηγοριών σεξουαλικής κακοποίησης που ξεσκέπασαν την άσχημη πλευρά του Hollywood.

Πιο συγκεκριμένα, ο Damon είπε πως η κοινή γνώμη θα έπρεπε να ασχολείται περισσότερο με τους άντρες που δεν έχουν παρενοχλήσει ή κακοποιήσει σεξουαλικά κανέναν.

«Βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο καμπής και είναι σπουδαίο, αλλά πιστεύω πως ένα πράγμα για το οποίο δεν μιλάμε είναι πως υπάρχει ένας σκασμός από άντρες -οι περισσότεροι με τους οποίους έχω συνεργαστεί- που δεν κάνουν αυτού του είδους τα πράγματα και των οποίων οι ζωές δεν θα επηρεαστούν», είπε ο ηθοποιός. «Αν θα πρέπει να υπογράψω κάτι για σεξουαλική παρενόχληση, δεν με νοιάζει, θα το υπογράψω. Θα το υπέγραφα και παλιότερα. Δεν το κάνω αυτό και οι περισσότεροι άνθρωποι που γνωρίζω δεν το κάνουν».

Ο κόσμος του Twitter είχε κάμποσα να πει πάνω σε αυτές τις δηλώσεις:

Το ακόμα καλύτερο βέβαια ήρθε όταν ο Damon ρωτήθηκε αν θα συνεργαζόταν ποτέ με κάποιον που έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση/κακοποίηση, όπου και απάντησε πως θα το σκεφτόταν «ανάλογα την περίπτωση κάθε φορά».

«Πάντα το σκέφτομαι αυτό. Εννοώ, δεν θα ήθελα να δουλέψω με κάποιον που... -η ζωή είναι πολύ μικρή για κάτι τέτοια. Αλλά αν μιλάμε για κάποιον που αντιμετωπίζει απλά κατηγορίες, ξέρεις, θα ήταν ανάλογα την περίπτωση. Πρέπει να σκεφτείς ”Ποια είναι η ιστορία που έχουμε εδώ;”».

Ή μπορείς να μην συνεργαστείς μαζί τους και να σταθείς στο πλευρό των θυμάτων, Matt, δείχνοντας πως υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα αυτή τη στιγμή που πρέπει να συζητάμε από το πόσο εύθραυστος και πολύτιμος είναι ο εγωισμός των αντρών που «δεν κάνουν τέτοια πράγματα». Είναι, πραγματικά, τόσο απλό.

Popular in the Community