Κατερίνα Γιαννακοπούλου: η πρόεδρος του συλλόγου «ΑΛΜΑ» έχει βοηθήσει χιλιάδες παιδιά

Άραγε υπάρχουν ακόμη στην εποχή μας άνθρωποι που μπορούν να μας συγκινήσουν και να μας εμπνεύσουν με τη στάση ζωής και το έργο τους;
Panadol Greece

Η Κατερίνα Γιαννακοπούλου, ειδική παιδαγωγός και πρόεδρος στον Πανελλήνιο Σύλλογο «ΑΛΜΑ», είναι μάλλον η εύκολη απάντηση στη συγκεκριμένη ερώτηση.

Όταν, πριν, από χρόνια, ένα φιλικό της ζευγάρι «έχασε» την κόρη του, η ίδια υποσχέθηκε ότι θα παραμείνει στο χώρο της ειδικής αγωγής και δεν θα πάψει ποτέ να προσφέρει τη στήριξη και την αγάπη της στο άλλο τους παιδί που έχει νοητική υστέρηση.

Και αυτό κάνει έκτοτε -δίχως σταματημό- για όλα εκείνα τα παιδιά που τη χρειάζονται.

Από το 1996, όταν και ίδρυσε τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ», οργανώνει προγράμματα για παιδιά, εφήβους και ενήλικες με αναπηρία (αυτισμό και νοητική υστέρηση).

Αγωνίζεται καθημερινά ώστε αυτά τα παιδιά να μπορέσουν ν’ αναπτύξουν τις κοινωνικές και κοινωνικές δεξιότητες που χρειάζονται προκειμένου να ενταχθoύν σε μία κοινωνία ίσων ευκαιριών. Να μπορέσουν να αντικρύσουν τον κόσμο με μία διαφορετική ματιά.

Όλα αυτά τα χρόνια, λοιπόν, δίνοντας πάντα προτεραιότητα στους άλλους, έχει προσφέρει τη στήριξή της σε περισσότερα από 2.000 παιδιά και στις οικογένειές τους για να τα καταφέρουν απέναντι στις καθημερινές τους δυσκολίες.

Οι δραστηριότητες του συλλόγου «ΑΛΜΑ» είναι πολλές και «τρώνε» σχεδόν όλο της το χρόνο: κέντρα ημέρας, λέσχες δημιουργικής απασχόλησης, αθλητικά προγράμματα, ημερίδες, πολυήμερες εκδρομές, πολιτιστικές εκδηλώσεις κ.α.

Μία δύσκολη, απαιτητική και πολλές φορές επώδυνη δουλειά που χρειάζεται το 100% της προσοχής και της συγκέντρωσης της αλλά και τεράστια αποθέματα δύναμης. Η ευθύνη ενός παιδιού είναι ίσως η πιο σημαντική υπόθεση στον κόσμο. Και σ’ αυτήν δεν χωρούν ρεπό, δικαιολογίες ή σωματικοί πόνοι. Είναι μια δουλειά για δυνατούς ανθρώπους ακριβώς όπως είναι η κ. Γιαννακοπούλου που έχει μάθει όλη της ζωή να προσφέρει ξεπερνώντας τον πόνο.