Κάτοικος της Μασσαλίας ζητά από τον Μακρόν να παντρευτεί τον εκλιπόντα σύζυγό της

Πρόκειται για μια πολύ σπάνια διαδικασία, αλλά είναι πιθανό να πετύχει, σύμφωνα με τον δικηγόρο της.
.
.
Radio France - Céline Autin

Μια κάτοικος του 3ου διαμερίσματος της Μασσαλίας απεύθύνε επίσημη έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: επιθυμεί να παντρευτεί, μεταθανάτια, με τον σύζυγό της που πέθανε σε τροχαίο στις 24 Δεκεμβρίου 2021.

Πρόκειται για μια πολύ σπάνια διαδικασία, αλλά πιθανή να πετύχει σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Χένρι Μπουσαρά.

Δέκα χρόνια κοινής ζωής διακόπηκαν απότομα

Αρκετούς μήνες μετά το τροχαίο δυστύχημα του σύζύγου της, η Λαετίσια έχει θλίψη. Αυτή η γυναίκα από τη Μασαλλία, που έπασχε από ένα αυτοάνοσο νόσημα, είχε αρχίσει να χτίζει ένα πραγματικό έργο ζωής με τον σύντροφό της μέσα από ένα κοινό επιχειρηματικό σχέδιο και δέκα χρόνια συμβίωσης. Είχαν επίσης ετοιμάσει τα πάντα για τον γάμο τους. Είχαν αγοράσει ακόμα και δαχτυλίδια.

Όλα σταμάτησαν απότομα στις 24 Δεκεμβρίου 2021, όταν ένας οδηγός, υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ, σκότωσε τον Μαξίμε στη Μασσαλία. Ο πόνος είναι ακόμα τεράστιος για τη Λαετίσια, που είναι πλέον αποφασισμένη να κάνει το γάμο με τον εκλιπόντα σύζυγό της.

«Είμαι η γυναίκα αυτού του άντρα. Και είναι τιμή μου», είπε η Λαετίσια .

Όπως ορίζεται στον Αστικό Κώδικα, ο μεταθανάτιος γάμος δεν συνεπάγεται την καταβολή φόρου κληρονομιάς, αλλά μπορεί να επιφέρει, για τη Λαετίσια, αποζημίωση στο πλαίσιο των συνεπειών, ποινικών ή αστικών, του τροχαίου δυστυχήματος.

Η διαδικασία έχει πιθανότητες να πετύχει σύμφωνα με τον δικηγόρο

Η Λαετίσια ζήτησε τη βοήθεια του δικηγόρου Χένρι Μπουσαρά. «Μόνο μια τέτοια περίπτωση, έχω συναντήσει στην καριέρα μου, «κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στη Νομική. Με συγκίνησε πολύ αυτή η ιστορία. Πήγα να την δω και μου έδειχνε τα έγγραφά του συζύγου της. Είναι αποφασισμένη. Όσο περισσότερο άκουγα γι′ αυτόν, τόσο περισσότερο την πίστευα».

Σύμφωνα με τον Μπουσαρά, το αίτημα της έχει πολλές πιθανότητες να γίνει δεκτό, γιατί πληροί, κατά την άποψή του, όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις: «Πρώτα, η σοβαρή αιτία, δηλαδή το ίδιο το δυστύχημα και οι ψυχολογικές του συνέπειες. Στη συνέχεια, πρέπει να μπορεί να αποδείξει τη συναίνεση των μελλοντικών συζύγων, κάτι που είναι αναμφισβήτητο: είχε γίνει η αγορά του κοστουμιού του και είχαν κάνει κράτηση του δωματίου τους για τον γάμο, είχαν τυπώσει και τιςπροσκλήσεις».

Στη συνέχεια, το αίτημα της πρέπει να απευθύνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κάτι που έκανε η Λαετίσια στις αρχές Απριλίου, υποστηριζόμενη από την βουλευτή του LREM Αλεξάντρα Λούις.

Πηγή: Francebleu