Κηφισιά: Οι ληστές πυροβόλησαν τον 52χρονο δύο φορές στην πλάτη

Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση
Eurokinissi

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., οι σκληροί κακοποιοί μπήκαν στο σπίτι στις 5.00 το πρωί της Δευτέρας από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα του ισογείου. Τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους ήταν καλυμμένα, ενώ το modus operandi δείχνει στους αστυνομικούς ότι επρόκειτο για «επαγγελματίες» κακοποιούς που είχαν παρακολουθήσει το σπίτι ημέρες νωρίτερα.

Ο 52χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο της ενέργειας, ξύπνησε από το θόρυβο, καθώς οι δράστες άρχισαν να ψάχνουν το σπίτι για μετρητά και χρυσαφικά.

Στη θέα των ληστών αντιστάθηκε, πιθανότατα εντός της κρεβατοκάμαρας, και ήρθε στα χέρια μαζί τους. Εκείνοι άρχισαν να τον χτυπούν στο κεφάλι. Όταν κατάλαβαν ότι η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχό τους, τότε ο ένας από τους δύο έβγαλε όπλο και τον πυροβόλησε δύο φορές στην πλάτη. Την ώρα εκείνη, ήταν παρούσα η σύζυγός του, η οποία είχε ξυπνήσει από τις φωνές.

Στον τελευταίο όροφο της μεζονέτας βρισκόταν ο γιος του ζευγαριού, ενώ στο ισόγειο είχε το δωμάτιό της η οικιακή βοηθός. Μετά τους πυροβολισμούς οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, διότι αντιλήφθηκαν ότι οι πυροβολισμοί ακούστηκαν σε όλη τη γειτονιά. Ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί αν οι ληστές πρόλαβαν να αφαιρέσουν κάτι από το σπίτι.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι αποφάσισαν να εισβάλουν στην οικία, παρότι γνώριζαν ότι βρίσκεται στο εσωτερικό της οικογένεια. Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι ήταν εμφανές εξωτερικά ότι το σπίτι κατοικείται (υπήρχαν εξωτερικά τα αυτοκίνητα της οικογένειας).

Σε κρίσιμη κατάσταση

Ο 52χρονος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς, όπου υποβλήθηκε σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων.

Γιατροί του νοσοκομείου διαπίστωσαν ότι φέρει δύο σφαίρες στην πλάτη και χτυπήματα στο κεφάλι. Το θύμα έχασε πολύ αίμα και ακόμα δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του.

Το περιστατικό έγινε σε μία ήσυχη γειτονιά. Στη ευρύτερη περιοχή ζουν πολλοί πολιτικοί και επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν θορυβηθεί. Στο συγκεκριμένο δρόμο περιπολούν εκτός από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και άνδρες ιδιωτικών εταιριών σεκιούριτι.

Οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ.

Σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει η ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή τα συνεχή κρούσματα ληστειών αναφέρονται οι ακόλουθες οδηγίες:

Σε περίπτωση που έχετε αντιληφθεί ότι κάποιος έχει εισέλθει στην οικία σας:
Προσπαθήστε να μείνετε ήρεμοι και να είστε προσεκτικοί σε επικίνδυνες ή απειλητικές καταστάσεις προσπαθήστε να θωρακιστείτε μέσα στην κρεβατοκάμαρά σας αν είναι δυνατόν προσποιηθείτε ότι κοιμόσαστε, καλέστε την «Άμεση Δράση» και προσπαθήστε να αφήσετε τη γραμμή ανοιχτή.
Αν αρχίσουν πυροβολισμοί πέστε στο έδαφος και καλυφθείτε.

Θυμηθείτε ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι η ζωή σας που οφείλετε να προστατέψετε παρατηρήστε τη φυσική εμφάνιση των ληστών και άλλες λεπτομέρειες π.χ. ρούχα, οδό διαφυγής, αριθμό κυκλοφορίας οχήματος κ.λπ. έτσι ώστε να μπορείτε να βοηθήσετε την Αστυνομία να εντοπίσει τον δράστη ή τους δράστες μην αγγίζετε τους χώρους όπου κινήθηκαν οι δράστες μέχρι να έρθει η Σήμανση, τυχόν εργαλεία διάρρηξης ή άλλα αντικείμενα που άφησαν οι διαρρήκτες πίσω τους ο ένοπλος διαρρήκτης δεν είναι σχεδόν ποτέ μόνος. Υπάρχει τουλάχιστον ένας ακόμη ένοπλος για κάλυψη. Οπότε πιθανή επίθεση του θύματος σε έναν ληστή να προκαλέσει αντίδραση του άλλου ο σκοπός των διαρρηκτών δεν είναι ποτέ ο φόνος. Ο φόνος προκύπτει στον πανικό που προκαλείται από την αντίδραση των θυμάτων (χτυπήματα εκφοβισμού) ή από την προσπάθεια των ληστών να περιορίσουν το θύμα (φίμωση, δέσιμο, κλπ) που προκαλεί το θάνατο του.

Οι ληστές αδιαφορούν αν το θύμα που χτυπούν για εκφοβισμό η δένουν για περιορισμό έχει προβλήματα υγείας αν τα χρήματα και τα κοσμήματα δεν είναι πολλά τότε θα επιμείνουν, αν γνωρίζουν ότι είστε πλούσιοι, και θα αρχίσουν να βρίζουν και να εκνευρίζονται διότι η λεία τους είναι μικρή και ο κίνδυνος είναι μεγάλος.

Μείνετε ήρεμοι και εξηγήστε τους ότι αυτά υπάρχουν ενώ τα άλλα είναι στην τράπεζα σε ένοπλη ληστεία μην επιχειρήσετε να τους βγάλετε την κουκούλα ή να τους αναγνωρίσετε. Ίσως χάσετε τη ζωή σας αφού οι ληστές δεν θέλουν να αφήσουν μάρτυρες πίσω τους μην αρχίσετε να ουρλιάζετε γιατί η πρώτη κίνηση τους είναι να σας ρίξουν αναίσθητο (ή νεκρό) ή να σας φιμώσουν.


Σταθείτε ήρεμος και πέστε τους ότι δεν πρέπει να φοβούνται θα τους δώσετε ότι πολύτιμο έχετε αρκεί να μην κάνετε κακό σε κανένα. Να πάρουν ότι θέλουν και να φύγουν χωρίς βία μόλις φύγουν μην τους καταδιώξετε αμέσως διότι μπορεί να σας πυροβολήσουν.