Κέμπριτζ: Ο σκύλος του έφαγε το δάχτυλο του ποδίου του, αλλά τελικά του έσωσε τη ζωή

Αποκάλυψε πρόβλημα υγείας που αγνοούσε.
GSK Grosir Sahabat Kita / 500px via Getty Images

Ο Ντέιβιντ Λίντσεϊ, 64 ετών, συνταξιούχος οικοδόμος από τη Μεγάλη Βρετανία χρωστάει τη ζωή του στον σκύλο του, τον Χάρλεϋ.

Το κουτάβι μάσησε το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού του «μέχρι το κόκαλο» και αποκάλυψε ένα πρόβλημα υγείας που εκείνος αγνοούσε.

Ο Λίντσεϊ περιέγραψε πώς ξύπνησε από τις φωνές της γυναίκας του, όταν εκείνη είδε ότι ο Χάρλεϋ είχε φάει το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού του 64χρονου, ο οποίος κοιμόταν στον καναπέ, αναφέρει ο Independent.

Το επτά μηνών μπουλντόγκ της οικογένειας Λίντσεϊ είχε προκαλέσει κάταγμα στο οστό, ενώ το νύχι κρεμόταν από το δάχτυλο.

Ο 64χρονος δεν είχε καταλάβει τίποτα. Και χάρη σε αυτό το περιστατικό, οι γιατροί διαπίστωσαν πως ο συνταξιούχος είχε χάσει την αίσθηση στα πέλματα, εξαιτίας δύο φραγμένων αρτηριών στα πόδια του.

«Κοιμόμουν στον καναπέ, όταν μπήκε η σύζυγός μου και φώναξε «Ντέιβιντ, το κουτάβι μασάει το δάχτυλό σου»», περιέγραψε ο άνδρας από το Κέιμπριτζ, ο οποίος πάσχει από διαβήτη.

«Το κουτάβι είχε μασήσει το δάχτυλο μέχρι το οστό και το είχε σπάσει. Όμως, χάρη σε όλο αυτό, ανακάλυψα πως το πέλμα μου έχει μουδιάσει εντελώς, δεν νιώθω τίποτα», συμπλήρωσε.

Αμέσως η σύζυγός του τον μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου βρίσκεται τις τελευταίες εννέα ημέρες. Του χορηγούνται αντιβιοτικά, προκειμένου να σταματήσει η μόλυνση από το δάγκωμα του σκύλου.

Παράλληλα όμως, από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε οι γιατροί εντόπισαν δύο φραγμένες αρτηρίες. Εξαιτίας αυτού, θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπος με τον κίνδυνο ακρωτηριασμού. Τώρα γιατροί εξετάζουν αν μπορεί στην περίπτωσή του να τοποθετηθεί στέντ.

Όσο για τον Χάρλεϋ, ο Ντέιβιντ δεν έχει κανένα σκοπό να αποχωριστεί τον σκύλο που του έσωσε τη ζωή.

«Πρέπει να γελάς με αυτό. Μου έκανε χάρη μασώντας το δάχτυλό μου. Θα κρατήσω τον σκύλο. Θα προσπαθήσω να σώσω και το δάχτυλό μου, αλλά αν αυτό δεν είναι δυνατόν, είπα στους γιατρούς να το κόψουν και μπορώ να το πάρω σπίτι για εκείνον», συμπλήρωσε αστειευόμενος.