Κέρδισε 200 εκ. ευρώ στο Euromillions και δωρίζει τα χρήματα σε ίδρυμα για τη σωτηρία της Γης

Αφού κέρδισε 200 εκατομμύρια ευρώ το 2020, ένας Γάλλος αποφάσισε να δωρίσει σχεδόν όλο του το ποσό στην προστασία του περιβάλλοντος.
SOPA Images via Getty Images

Ο τυχερός των 200 εκατομμυρίων ευρώ, μετά από κλήρωση του EuroMillions το 2020, αποφάσισε να δωρίσει σχεδόν όλα τα κέρδη του για την προστασία του περιβάλλοντος. «Έχω μεταβιβάσει το μεγαλύτερο μέρος του κέρδους μου και σταδιακά θα τα δώσω σχεδόν όλα» στο ίδρυμά του Anyama, είπε στη Le Parisien σε άρθρο που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 6 Απριλίου.

Το ίδρυμα δημιουργήθηκε το 2021 και οφείλει το όνομά του σε μια πόλη της Ακτής Ελεφαντοστού όπου ο άνδρας - που θέλει να παραμείνει ανώνυμος - πέρασε κάποια χρόνια από τη ζωή του. Για να εξηγήσει την απόφασή του, είπε ότι «κατά τη διάρκεια της ζωής μου [...] είδα, στην Ακτή Ελεφαντοστού, το αδιάκοπο πέρασμα φορτηγών φορτωμένων με κομμένα δέντρα από τα δάση της Μπουρκίνα Φάσο, πρώην Άνω Βόλτα». «Αυτά τα φορτηγά που πήγαιναν και ερχόντουσαν ασταμάτητα με σημάδεψαν πολύ, με εξόργισαν», πρόσθεσε.

«Η προτεραιότητα σήμερα είναι να σώσουμε τον πλανήτη»

«Προτεραιότητα σήμερα είναι να σωθεί ο πλανήτης ή μάλλον να διασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι μπορούν να συνεχίσουν να είναι οι οικοδεσπότες της όμορφης Γης μας», είπε.

Παρόλο που πρόκειται να δωρίσει σχεδόν όλα τα κέρδη του, ο άνδρας δεν έχει ξεχάσει τον εαυτό του. Η ζωή του είναι «πιο άνετη» τώρα. «Έκανα κάποιες αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της εργασίας στο σπίτι μου και της απόκτησης ενός δεύτερου σπιτιού».

«Δεν μπορούσα να το πιστέψω», θυμήθηκε, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της κλήρωσης του Euromillions.

«Πώς μπορώ να είμαι εγώ; Μερικές φορές, ακόμα και σήμερα, νιώθω ότι ονειρεύομαι», είπε.