ΠΟΛΙΤΙΚΗ
06/06/2019 13:18 EEST

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θα πληρώσει ο κόσμος τα σπασμένα του ΣΥΡΙΖΑ

Στην ομιλία του στην Κλειστή Συνεδρίαση της 27 ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ.

Eurokinissi

Τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει για τον τουρισμό, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, εφόσον προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές της 7ης Ιουλίου, παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Κλειστή Συνεδρίαση της 27ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε στη μείωση της φορολογίας, γενικά, στην ποσοστιαία αύξηση της ανάπτυξης μέσω επενδύσεων και όχι κατανάλωσης, στην καλύτερη συνεργασία με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας, με τους οποίους τώρα συναντάται στο γραφείο του στη Βουλή, επιδιώκοντας να υπάρχει μια συγκροτημένη πολιτική προβολής όλων των Περιφερειών της χώρας στο εξωτερικό, αλλά και των έργων που γίνονται.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε αρκετά στο θέμα του περιβάλλοντος, τονίζοντας ότι η τουριστική ανάπτυξη μπορεί να συμβαδίσει με την αειφόρο ανάπτυξη, ενώ έθεσε τον τουρισμό μαζί με τον πολιτισμό, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τον πρωτογενή τομέα, τον αγροτικό, στο τετράγωνο των πυλώνων για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι η εκπαίδευση αποτελεί σημαντικό τομέα για τον τουρισμό, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να διαθέτει το καλύτερο ιδιωτικό πανεπιστήμιο τουριστικών σπουδών στον κόσμο.

Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

Για τις εκλογές που πέρασαν

«Θέλω να ενώσω τον κόσμο, ακόμα και αυτούς που δεν μας ψήφισαν κι ενδεχομένως να μην μας ψηφίσουν. Αυτό που πέτυχε ο τουρισμός πρέπει να το κάνουμε ως χώρα. Εχουμε προτάξει αναπτυξιακή ατζέντα αρκετά εμπροσθοβαρής. Την αποδέχονται και οι εταίροι. Η αποδοχή της ψήφου στις Ευρωεκλογές ήταν άμεση από τις αγορές.

Για τις εθνικές εκλογές

«Δεν θα πληρώσει ο κόσμος τα σπασμένα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θέλουμε τη μείωση του αφορολόγητου. Η κυβέρνηση Έχει ξεκάθαρη ταξική πολιτική ΠΟΥ σκοτώνει την ανάπτυξη. Με 2% ανάπτυξη δεν πάει πουθενά η ελληνική οικονομία. Θέλουμε 3 και 4%. Η ανάπτυξη δεν θα έρθει μέσα από την κατανάλωση αλλά από τις επενδύσεις. Προσβλέπω στις εκλογές που έρχονται. Θα είναι ωφέλιμες για την κοινωνία και τον τουρισμό που έμεινε έξω από πολιτικές σκοπιμότητες.»

Για τις περιφέρειες της χώρας

«Η δουλειά του τουρισμού δεν οφείλεται σε μια κυβέρνηση. Ο τουρισμός πέτυχε εργασιακή ειρήνη. Εχουμε νέους περιφερειάρχες. Οι 12 από τους 13 προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία. Και με τον 13ο έχω καλή συνεργασία. Θα τους δεχθώ όλους στο γραφείο μου σε λίγο. Θέλουμε η προβολή της κάθε Περιφέρειας να είναι κάτω από ενιαία ομπρέλα. Εχουν πολλά χρήματα και πολλές φορές δεν γνωρίζει η κυβέρνηση που τα ξοδεύουν σε υποδομές.

Για τον ελληνικό τουρισμό

«Αναγνωρίζω στον ελληνικό τουρισμό, εργοδότες και εργαζόμενους την επιτυχία που έχουν φέρει. Πρέπει να προσαρμοστούμε σε εποχές που οι ανταγωνιστές μας θα μπουν στο παιχνίδι. Δεν έχουμε χωροταξικό. Δεν είδα συνεκτική πολιτική στον τουρισμό και στις επενδύσεις, όπως το Ελληνικό. Ττα υδατοδρόμια έχουν καθυστερήσει 2 χρόνια. Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ήταν λειψή και πρέπει να γίνει ολόκληρη. Για παράδειγμα, να είναι και στον καφέ που σερβίρεται. Στόχος να έχουμε δύο συντελεστές ΦΠΑ 22% και 11%, μείωση φόρου επιχειρήσεις από 28% στο 20%, εντός διετίας και μείωση του φόρου στα μερίσματα από 10% σε 5%.

Για το περιβάλλον, τον πολιτισμό και την εκπαίδευση

«Θα δώσουμε κίνητρα για ενεργειακή αποδοτικότητα στα ξενοδοχεία. Καμία έκπτωση στη βιώσιμη ανάπτυξη. Η προίκα μας είναι το περιβάλλον. Ο τουρισμός πρέπει να πουλά μια εμπειρία και δεν υφίσταται αν υποβαθμίσουμε το περιβάλλον. Σε περιοχές που έχουμε υπερκορεσμό θα πρέπει να σκεφτούμε τι θέλουμε να κάνουμε. Η γρήγορη ανάπτυξη δεν είναι αντίθετη με τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η διεύρυνση της περιόδου συνδέεται με τον πολιτισμό και πρέπει να έχει προστιθέμενη αξία. Ο τουρισμός είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας. Δεν είναι μόνος του. Εχουμε ένα τετράγωνο πυλώνων με τουρισμό περιβάλλον, πολιτισμό και πρωτογενή τομέα. Η φιλοσοφία του Αριστοτέλη, ζωή με μέτρο, είναι μέρος του ελληνικού τουρισμού. Η τεχνολογία μας δίνει τεράστια εργαλεία για την εκπαίδευση.

Ο τουρισμός είναι ενσωματωμένος στο αναπτυξιακό μας όραμα.

Η Ελλάδα πρέπει να έχει το καλύτερο ιδιωτικό πανεπιστήμιο τουριστικών σπουδών στον κόσμο. Πρέπει να αξιοποιήσουμε την εκπαίδευση.»

Για θέματα ασφάλειας

«Η Αθήνα δεν έχει πρόβλημα ασφάλειας με τους τουρίστες αλλά με τους πολίτες ορισμένων περιοχών. Πρέπει να δώσουμε πνοή σε νέες περιοχές, ίσως υποβαθμισμένες. Να δώσουμε κίνητρα αστικής ανάπλασης. Θα φτιάξουμε νέο αρχαιολογικό μουσείο με ενοποιημένο χώρο, με το Πολυτεχνείο.»

Για το Ελληνικό

«Στο Ελληνικό λείπουμε δύο ΚΥΑ (Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις) και ο διαγωνισμός για το καζίνο. Δεν ξέρω αν υπάρχουν συμφέροντα, σίγουρα υπάρχουν ιδεοληψίες. Αυτά έβαλαν εμπόδια για να προχωρήσουν.»

Για συμβάσεις εργασίας

«Ήμουν, είμαι και θα είμαι υπέρμαχος των ελεύθερων συλλογικών συμβάσεων, όπως οι ξενοδόχοι με τους υπαλλήλους τους. Υπάρχουν προβλήματα αδήλωτης εργασίας. Είχαμε βάλει πρόστιμο 10.500 ευρώ επί Βρούτση για αδήλωτη εργασία. Θα απαιτήσουμε η επιτυχία της επιχείρησης να μοιράζεται δίκαια στους εργαζόμενους. Να δίνουν μπόνους, ιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια ή μετοχές αν είναι εισηγμένες. Μέσα από μια μεταρρύθμιση θέλουμε μείωση του μισθολογικού κόστους, από 20% το 15% και αύξηση του κατώτατου μισθού σε διπλάσιο ποσοστό από την αύξηση στο ΑΕΠ.»

Sponsored Post