ΔΙΕΘΝΕΣ
13/09/2019 19:06 EEST

Κίνα: Τεράστια καταβόθρα «ρούφηξε» ταξί μαζί με τον οδηγό του

Η γιγαντιαία τρύπα πιθανότατα προκλήθηκε από μια πρόσφατη καταρρακτώδη βροχή.

Andrew Francis Wallace via Getty Images

Αγιο είχε ένας ταξιτζής στην Κίνα, ο οποίος βρέθηκε από το πουθενά σε μια τεράστια καταβόθρα 60 τετραγωνικών μέτρων, όταν η γη άνοιξε και κατάπιε το όχημά του, στη μέση ενός πολυσύχναστου δρόμου στην πόλη Γκουγιουάν.

Τα πλάνα που τραβήχτηκαν από τους παρευρισκόμενους δείχνουν τα επακόλουθα του απίστευτου περιστατικού που σημειώθηκε την περασμένη  Δευτέρα. Ο οδηγός του ταξί, που ονομάζεται Γκουό, εγκατέλειψε άρον-άρον το ταξί του για να γλιτώσει τα χειρότερα, αφού το έδαφος άρχιζε να βυθίζεται κάτω από τα πόδια του.

Ο Γκουό δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ ότι είχε μόλις είχε αφήσει έναν επιβάτη προτού καταρρεύσει ο δρόμος. Ο 33χρονος, ευτυχώς, πρόλαβε να φύγει από το σημείο με ασφάλεια, χωρίς να τραυματιστεί.

«Μόλις ο επιβάτης μου κατέβηκε, έβαλα μπροστά για να φύγω αλλά το αυτοκίνητό μου ξαφνικά άρχισε να βυθίζεται στο έδαφος. Ημουν συγκλονισμένος. Αμέσως προσπάθησα να ανοίξω την πόρτα μου για να βγω έξω», είπε. 

Η τεράστια τρύπα πιθανότατα προκλήθηκε από μια πρόσφατη καταρρακτώδη βροχή που έσπασε έναν κοντινό σωλήνα αποστράγγισης και πλημμύρισε την περιοχή.

Την Τετάρτη, παρόμοιο περιστατικό συνέβη στη βόρεια επαρχία Λουλιάνγκ, όπου ένας δρόμος κατέρρευσε, ρίχνοντας δύο αυτοκίνητα σε τρύπα μήκους 50 μέτρων. Δύο άτομα βγήκαν από τα οχήματα αυτά χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Πηγή: RT