Κίνημα της πετσέτας: «Νίκη» και στην Νάξο, μαζεύουν ξαπλώστρες από δημοφιλείς παραλίες

Επιχείρηση άρον-άρον «απόσυρσης» στην Πλάκα, την Αγία Αννα, τον Αγιο Προκόπιο και αλλού.
Φωτογραφία αρχείου.
Φωτογραφία αρχείου.
via Associated Press

Το «Κίνημα της Πετσέτας» όχι μόνο εξαπλώνεται από την Πάρο και σε άλλα νησιά, αλλά συνεχίζει να καταγράφει «νίκες» στον αγώνα του. Αυτή τη φορά στη Νάξο, επιχειρηματίες να μαζέψουν ξαπλώστρες από δημοφιλείς παραλίες, μετά τις καταγγελίες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα και υπό τον φόβο ελέγχων και προστίμων.

Η επιχείρηση «απόσυρσης» φέρεται να ξεκίνησε αργά το βράδυ της Πέμπτης από την Πλάκα και να συνεχίστηκε όσο και σε άλλες μεγάλες παραλίες του νησιού, όπως η Αγία Άννα και ο Άγιος Προκόπιος.

Η κ. Ελένη Ανδριανοπούλου μέλος κίνησης «Σώστε τις παραλίες της Νάξου» μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε την Πέμπτη (3/8) ότι στη Νάξο υπάρχουν δύο θέματα: το ένα είναι το κοινό φαινόμενο που παρακολουθούμε και σε άλλα νησιά με τις ομπρελοξαπλώστρες να έχουν εξαπλωθεί και να καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος της παραλίας, στο 80-90%. Το δεύτερο, όπως ανέφερε είναι ότι πληθαίνουν οι κατασκευές ξύλου ή και τσιμέντου, πέργκολες, εξέδρες κλπ.

Η κ. Ανδριανοπούλου υπογράμμισε ότι δυστυχώς η καταστροφή της παραλίας και η παρεμπόδιση της προσέλευσης στον αιγιαλό παίρνει μεγάλες διαστάσεις με αποκορύφωμα τον εκβραχισμό μέσα από τη θάλασσα. «Μέσα στη θάλασσα μπήκε εκσκαφικό ιδιώτη και άρχισε να βγάζει τα βράχια από την παραλία της Πλάκας», περιέγραψε. Μάλιστα, τόνισε ακόμα ότι οι μαζικές καταγγελίες κατοίκων έγιναν και πέρυσι αλλά φέτος οι κάτοικοι είναι συσπειρωμένοι και οργανωμένοι.

Δημοφιλή