Κινητοποιήσεις αγροτών: Οι εκπρόσωποι των μπλόκων αποφασίζουν τις επόμενες κινήσεις

Πανελλαδική συνεδρίαση στη Λάρισα.
.
.
Eurokinissi

Αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις τους θα πάρουν οι εκπρόσωποι των μπλόκων των αγροτών στην πανελλαδική συνεδρίαση στη Νίκαια της Λάρισας σήμερα Πέμπτη στις 12.00, στον απόηχο των μέτρων στήριξης που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε επιπρόσθετα μέτρα στήριξης, όπως την επίσπευση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο με καταβολή των 40 από τα 82 εκατ. στο τέλος Μαρτίου.

Μία δεύτερη παρέμβαση που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός αφορά στο ενεργειακό κόστος. Συγκεκριμένα οι αγρότες θα έχουν φθηνότερο ρεύμα για τα επόμενα 2+8 χρόνια. Μέσω αυτού του μέτρου η τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 2 πρώτα χρόνια θα φτάσει την KW κάτω από τα 10 λεπτά για τους αγρότες που συμμετέχουν σε συνεργατικά σχήματα και κάτω από τα 11 λεπτά για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Για τα υπόλοιπα 8 έτη, για το 1/3 της κατανάλωσης των συγκεκριμένων παροχών η τιμή είναι ενιαία και διαμορφώνεται στα 9 λεπτά την κιλοβατώρα. Επίσης οι αγρότες με ληξιπρόθεσμες οφειλές στο ρεύμα, θα μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας με εξόφληση σε μια δεκαετία και μηδενικό επιτόκιο.

Οι αγρότες συνεχίζουν τους αποκλεισμούς δρόμων και διαμηνύουν πως ο αγώνας θα συνεχιστεί, με την κυβέρνηση να τονίζει ότι δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια.

Δημοφιλή