Κορυφαίο ναυπηγείο στην Ελλάδα δημιουργεί η RIGINOS Yachts

Η εταιρεία προχωρά σε επενδύσεις ύψους 7,5 εκατ, ευρώ και σε χρηματοδοτήσεις αγοράς σκαφών.
.
.
.

Ο θαλάσσιος τουρισμός και εν γένει ο κλάδος αγοράς και ενοικίασης σκαφών αναψυχής, στην Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο με ακόμα μεγαλύτερες προοπτικές για το μέλλον.

Μια κορυφαία εταιρεία yachting, η RIGINOS Yachts, που ιδρύθηκε το 1983 και με τζίρο 6,5 εκατ. ευρώ (20% κέρδη) έχει ξεκινήσει την υλοποίηση ενός φιλόδοξου εγχειρήματος προς πολλές κατευθύνσεις, με σκοπό να ενδυναμώσει τη δική της θέση αλλά και τη θέση της Ελλάδας στον διεθνή κλάδο του yachting και του θαλάσσιου τουρισμού.

Η πρώτη ενέργεια αφορά τη δημιουργία ναυπηγείου, στο οποίο θα κατασκευάζονται πολυτελή superyacht tenders καθώς και σκάφη για άλλα ναυπηγεία. Το συνολικό ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 7,5 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία έχει υπαχθεί για ποσό 1,3 εκατ. ευρώ στον Αναπτυξιακό Νόμο ενώ για το υπόλοιπο ποσό θα υπαχθεί στο καθεστώς ενίσχυσης «Επιχειρηματικότητα Μικρών Επιχειρήσεων» του Υπουργείου Ανάπτυξης, δηλαδή για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η RIGINOS Yachts προχωρά στην αγορά ιδιόκτητης έκτασης 12 στρεμμάτων στη Λ. Βάρης – Κορωπίου στην Αττική. Εκεί η εταιρεία θα δημιουργήσει ένα show room σκαφών 5.000 τ.μ., καθώς και ένα εξωτερικό showroom 7.000 τ.μ., το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Στο ναυπηγείο θα δημιουργηθούν πάνω από 20 νέες θέσεις εργασίας, ενώ υπολογίζεται ότι στον κλάδο οι «καθαρές» αμοιβές ανέρχονται σε πάνω από 1.800 ευρώ.

.
.
.

Η δεύτερη ενέργεια της RIGINOS Yachts είναι η δημιουργία ενός νέου τμήματος financing (Riginos Financing), το οποίο ασχολείται αποκλειστικά με τη χρηματοδότηση αγοράς σκαφών με ιδιαίτερα ελκυστικούς όρους για τους πελάτες, όπως η διάρκεια μέχρι και 180 μήνες και τα ευνοϊκά επιτόκια που ξεκινούν από 4,99%. Η εταιρεία σύναψε συμφωνία με τράπεζες σε Ελβετία και Ιταλία και χρηματοδοτεί την αγορά έως 70% και σε ποσό έως 1,5 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, επειδή στον κλάδο λείπουν εργαζόμενοι, εξαιτίας και της αύξησης της ενοικίασης σκαφών, η εταιρεία θα συνεργαστεί με πανεπιστήμια για την εκπαίδευση προσωπικού, προκειμένου να στελεχώσει την εταιρεία της και εν συνεχεία τον κλάδο.

Ένα ακόμα πεδίο ενδιαφέροντος για την εταιρεία, είναι η απόκτηση μαρίνας, καθώς υπάρχουν εκατοντάδες «ορφανές» μαρίνες στην Ελλάδα και αρκετές προς αξιοποίηση.

Τα τελευταία χρόνια, όπως δείχνουν οι έρευνες, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση στις ναυλώσεις yacht παγκοσμίως, γεγονός που οφείλεται σε παράγοντες, όπως η αύξηση του τουρισμού, η αναβάθμιση των μαρίνων και η επακόλουθη προσέλκυση μαρινών που συμβάλουν στην προσέλευση ξένων σκαφών, η αύξηση στις αγορές νέων σκαφών λόγω του ΕΣΠΑ κ.ά. Οι νέες επενδύσεις της RIGINOS Yachts θα αξιοποιήσουν αυτή τη θετική δυναμική, ενισχύοντας τη θέση της Ελλάδας στον κλάδο του yachting και του θαλασσίου τουρισμού διεθνώς.

Πάντως υπάρχει και θέματα στον κλάδο, όπως το ηλεκτρονικό ναυλοσύμφωνο που θα διευκολύνει σε χρόνο στις μαρίνες αλλά και το ηλεκτρονικό registration σκάφους, διότι για μια μεταβίβαση χρειάζονται έως 6 μήνες!

Ο Γιώργος Ρηγινός, CEO της RIGINOS Yachts, αν αφορμή όλες αυτές τις επενδύσεις της εταιρείας, αναφέρει ότι: «Το συγκεκριμένο επιχειρηματικό εγχείρημα θα τονώσει σημαντικά την αναπτυξιακή προοπτική και τις επιδόσεις της εταιρείας μας, καθώς η ζήτηση για υπηρεσίες όπως αυτές που προσφέρουμε διαφαίνεται σταθερή. Παράλληλα, πρόκειται να δημιουργήσει δεκάδες νέες θέσεις εργασίας».

.
.
.

Δημοφιλή