ΔΙΕΘΝΕΣ
05/02/2020 10:56 EET

Κορονοϊός: Ακόμη 11 νοσοκομεία στην αποκλεισμένη Ουχάν χτίζει η κινεζική κυβέρνηση

Αύξηση εισαγωγών ιατρικών ειδών και βασικών αγαθών.

Anadolu Agency via Getty Images

Στην κινεζική πόλη Ουχάν, επίκεντρο του ξεσπάσματος του κορονoϊού, άλλα οκτώ κτίρια και , περιλαμβανομένων κλειστών γηπέδων, εκθεσιακών και αθλητικών κέντρων σε νοσοκομεία μετατρέπονται σε νοσοκομεία προκειμένου οι αρχές να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα χιλιάδες κρούσματα. 

Στο μεταξύ το Πεκίνο θα προχωρήσει σε αύξηση των εισαγωγών ιατρικών ειδών και βασικών αγαθών, προκειμένου να διασφαλίσει την επάρκεια τους στην εσωτερική αγορά, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου (MOC).

Περισσότερες συντονισμένες προσπάθειες θα γίνουν για την αύξηση των εισαγωγών ιατρικών ειδών και πρώτων υλών για την παραγωγή τους, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του MOC.

Αύξηση κρουσμάτων και ανάγκη για περισσότερα νοσοκομεία

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα είχαν ανακοινωθεί τα σχέδια για τη μετατροπή άλλων τριών εγκαταστάσεων στην πόλη σε νοσοκομεία. Μόλις ολοκληρωθεί η μετατροπή των 11 κτιρίων σε νοσοκομεία, μια διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί αργότερα σήμερα, Τετάρτη, θα μπορούν να φιλοξενήσουν έως 10.000 ασθενείς.

Anadolu Agency via Getty Images
 

Ένα ειδικά κατασκευασμένο νοσοκομείο στην Ουχάν, προβλεπόμενης δυναμικότητας 1.000 κλινών, άρχισε να δέχεται ασθενείς τη Δευτέρα, ενώ η κατασκευή ενός δεύτερου νοσοκομείου, 1.600 κλινών, ολοκληρώνεται επίσης σήμερα, Τετάρτη. 

Η Ουχάν, πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι, κατέγραψε 49 νέους θανάτους την Τρίτη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στην πόλη στους 362. Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ουχάν αυξήθηκαν κατά 1.967 την Τρίτη, από 1.242 τη Δευτέρα.

Στην ευρύτερη επαρχία Χουμπέι, οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 65 φθάνοντας τους 479 μέχρι και την Τρίτη, ανέφερε σήμερα η κρατική τηλεόραση. Εντοπίστηκαν άλλα 3.156 κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στην επαρχία στα 16.678.

Πηγές: Xinhua, AΠΕ-ΜΠΕ