Κορονοϊός: Εν αναμονή αποφάσεων για το κλείσιμο σχολείων και μέτρα σε χώρους δημοσίων συναθροίσεων

Προληπτικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.
.
.
Eurokinissi

Ανακοινώσεις σχετικά με το προληπτικό κλείσιμο σχολείων, την επιβολή περιοριστικών μέτρων σε χώρους δημοσίων συναθροίσεων και άλλα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού αναμένονται την Κυριακή και τη Δευτέρα, όπως έγινε γνωστό μετά τη σύσκεψη για το ζήτημα του κορονοϊού στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. το Σάββατο.

Στη διάρκεια της διευρυμένης σύσκεψης έγινε εκτίμηση της κατάστασης στον τομέα της δημόσιας υγείας. Παράλληλα εκτιμήθηκαν οι επιπτώσεις στην οικονομία. Από το υπουργείο Υγείας ύστερα από συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής θα αποφασιστούν περαιτέρω περιοριστικά μέτρα σε χώρους δημοσίων συναθροίσεων. Θα εξεταστεί επίσης πότε και ποιες σχολικές μονάδες πρέπει να διακόψουν τη λειτουργία τους. Οι σχετικές ανακοινώσεις για τις σχολικές μονάδες θα γίνουν την Κυριακή.

Τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας θα συγκεκριμενοποιήσουν και θα ανακοινώσουν από κοινού τη Δευτέρα, μέτρα για τους τομείς της Οικονομίας και τις περιοχές που πλήττονται από τη λήψη των κυβερνητικών περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.