ΔΙΕΘΝΕΣ
19/06/2021 14:25 EEST

Κορονοϊός: Ο Μάριο Ντράγκι αλλάζει εμβόλιο για τη δεύτερη δόση

Στην Ιταλία πολίτες κάτω των 60 που θέλουν να λάβουν και την δεύτερη δόση του Astrazeneca, θα πρέπει να έχουν άδεια γιατρού.

Antonio Masiello via Getty Images

Από διαφορετικό σκεύασμα θα λάβει τη δεύτερη δόση του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, όπως γνωστοποίησε αργά το βράδυ της Παρασκευής.  

Η πρώτη δόση του είχε χορηγηθεί με Astrazeneca ενώ, όπως είπε ο ίδιος, για την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κύκλου θα επιλέξει μείγμα εμβολίων.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός επανάλαβε ότι βάσει των τελευταίων αποφάσεων της κυβέρνησής του και της επιτροπής επιστημόνων που την συμβουλεύει, το εμβόλιο Astrazeneca πρέπει να χορηγείται, πλέον, μόνον σε πολίτες 60 ετών και άνω.

Οι πολίτες μικρότερης ηλικίας που θέλουν να λάβουν και την δεύτερη δόση του εμβολίου με σκεύασμα της Astrazeneca, θα πρέπει να εξασφαλίσουν την άδεια του γιατρού τους και να υπογράψουν δήλωση με την οποία δηλώνουν ότι έχουν πληροφορηθεί αναλυτικά, σχετικά με την επιλογή τους.

Ο Μάριο Ντράγκι, πάντως, θέλησε και πάλι να υπογραμμίσει ότι η μέθοδος του λεγόμενου «μεικτού εμβολιασμού», είναι απόλυτα ασφαλής και ότι οι Ιταλοί και ξένοι κάτοικοι της χώρας πρέπει να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους.

Ο ίδιος, τέλος, δήλωσε ότι η προτεραιότητα, στην φάση αυτή, είναι να πεισθούν 2,5 εκατομμύρια πολίτες άνω των 60 ετών που μέχρι τώρα δεν θέλησαν να εμβολιαστούν, να το ξανασκεφθούν και να αποκτήσουν ασπίδα προστασίας, κατά του covid 19.

(Με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ)