ΔΙΕΘΝΕΣ
24/02/2020 07:43 EET | Updated 24/02/2020 12:46 EET

Κορονοϊός: Πάνω από 2.500 οι νεκροί στην Κίνα. Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στη Νότια Κορέα

Ωστόσο, η κινεζική κυβέρνησε τόνισε πως ο αριθμός αυτών που αποθεραπεύτηκαν ξεπέρασε αυτόν των νέων κρουσμάτων για 6η ημέρα.

ASSOCIATED PRESS

Τους 2.592 είχαν φτάσει, ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, οι νεκροί στην ηπειρωτική Κίνα από τον νέο κορονοϊό- με όλα τα θύματα πλην ενός να καταγράφονται στην επαρχία Χουμπέι, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας της χώρας.

Η Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας έκανε επίσης λόγο για 409 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα τις προηγούμενες 24 ώρες, στην συντριπτική πλειονότητά τους στη Χουμπέι, κάτι που αυξάνει σε τουλάχιστον 77.150 τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον κοροναϊό. Πάντως, ο αριθμός τους είναι μειωμένος από τα 649 κρούσματα που καταγράφηκαν το Σάββατο.

Στο ημερήσιο δελτίο της για την επιδημιολογική κατάσταση, η Επιτροπή επισήμανε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που αποθεραπεύτηκαν ξεπέρασε αυτόν των νέων κρουσμάτων για έκτη συναπτή ημέρα, με τους ασθενείς που πήραν εξιτήριο να ανέρχεται σε 1.846. Συνολικά, 24.734 ασθενείς έχουν βγει από τα νοσοκομεία.

Στο μεταξύ, οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν 70 νέα κρούσματα του ιού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 833, γεγονός που καθιστά τη χώρα τη μεγαλύτερη εστία μόλυνσης παγκοσμίως μετά την Κίνα.

Ο νέος απολογισμός, που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του Κορεατικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, ανεβάζει σε 231 τον αριθμό των ατόμων που μολύνθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, τον μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό μέχρι στιγμής.

Η ίδια πηγή είχε κάνει λόγο νωρίτερα για 161 νέα κρούσματα και δύο νέους νεκρούς. Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε επτά.

Η Νότια Κορέα αντιμετώπισε ραγδαία αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, με περισσότερα από 700 νέα να καταγράφονται σε διάστημα μίας εβδομάδας.

Οι περισσότεροι ασθενείς συνδέονται με την «Εκκλησία Σιντσεοντζί του Ιησού» στην πόλη Νταεγκού, στο νότιο τμήμα της Νότιας Κορέας.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters, Xinhua)