Κόρτνεϊ Κοξ και Μάθιου Πέρι δεν είναι μόνο «Φιλαράκια»: Τι αποκαλύπτει γενεαλογική μελέτη

Με ποιά διάσημη τραγουδίστρια έχουν επίσης, μακρινή συγγένεια.
NBC via Getty Images

Μέσα σε δέκα σεζόν, η σχέση του Τσάντλερ Μπινγκ και της Μόνικα Γκέλερ πέρασε από διάφορα στάδια: Από «Φιλαράκια» έγιναν εραστές κι από εραστές σύζυγοι και στο τέλος, γονείς. Ερευνητές του MyHeritage, της ιστοσελίδας που ασχολείται με τη γενεαλογία, ισχυρίζονται ότι οι ηθοποιοί Κόρτνεϊ Κοξ και Μάθιου Πέρι που υποδύθηκαν τους δύο χαρακτήρες, είναι στην πραγματικότητα μακρινοί συγγενείς, για την ακρίβεια 11α ξαδέλφια.

Σύμφωνα με την μελέτη, συνδέονται μέσω της μητέρας της Κοξ και του πατέρα του Πέρι, οι οποίοι έχουν κοινούς συγγενείς τους Γουίλιαμ Όσμπερν Χάσκελ και Έλεν Χάσκελ που παντρεύτηκαν και έζησαν στην Αγγλία πριν από περίπου 500 χρόνια.

Η Έλεν πήγε στην Αμερική το 1635 και οι γιοι της Ρότζερ και Γουίλιαμ είναι άμεσοι πρόγονοι της Κοξ και του Πέρι αντίστοιχα.

NBC via Getty Images

«Ψάξαμε πολύ βαθιά σ’ αυτή τη γραμμή, ελέγξαμε κάθε όνομα. Βρήκαμε πολλά αρχεία που το στηρίζουν και πιστεύουμε ότι συνδέονται με συγγένεια», δήλωσε ο Ρόι Μάντελ, επικεφαλής έρευνας στο MyHeritage, προσθέτοντας «Δεν αποτελεί έκπληξη. Όταν πηγαίνεις τόσες γενιές πίσω οι πιθανότητες σύνδεσης των ανθρώπων είναι υψηλότερες».

Για να βρει τη σύνδεση, η εταιρεία χρησιμοποίησε διάφορες βάσεις δεδομένων με δισεκατομμύρια ιστορικά αρχεία, συμπεριλαμβανομένων πιστοποιητικών γέννησης και θανάτου.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι οι δύο ηθοποιοί έχουν μακρινή συγγένεια και με τη Lady Gaga.

Με πληροφορίες από EW