Λαμία: Παρήγγειλε «πικάπ» με πιστόλι στο dark web

Κατά το πρόσφατο παρελθόν έχει συλληφθεί για συνθήματα ενάντια στα εμβόλια του κορονοϊού και κατά των πολιτκών που τα υποστήριξαν.
|
ΕΛ.ΑΣ.

Χειροπέδες σε έναν 30χρονο, κάτοικο Λαμίας, πέρασαν οι αστυνομικοί, καθώς αποδείχθηκε ότι είχε παραγγείλει μέσω διαδικτύου ένα πιστόλι, Beretta, από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στη HuffPost ότι ο 30χρονος ξεκίνησε την αναζήτησή του σε ελεύθερες ιστοσελίδες και φόρουμ του διαδικτύου. Σε μία από αυτές βρέθηκε ένας χρήστης, ο οποίος τον καθοδήγησε να μπει στο «σκοτεινό διαδίκτυο» και να βρει εκείνο, που αναζητούσε.

Τα στελέχη της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος διαπίστωσαν ότι έλαβε σαφείς οδηγίες για τα προγράμματα, που έπρεπε να εγκαταστήσει στον υπολογιστή του, αλλά και για τον τρόπο χρήσης του. Έτσι κατάφερε να βρει τον πωλητή, ο οποίος έκρυψε το πιστόλι μέσα σε ένα πικάπ και το ετοίμασε για αποστολή. Ύστερα από συνεννόηση των ελληνικών και των αμερικανικών αρχών, η αποστολή ακυρώθηκε, το πακέτο κατασχέθηκε, ενώ συνελήφθη ο 30χρονος.

ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αποδέχθηκε την παραγγελία και υποστήριξε στους αστυνομικούς πως ήθελε το όπλο για την προσωπική ασφάλειά του, λόγω της αύξησης της εγκληματικότητας.

Οι ερευνητές του Οργανωμένου Εγκλήματος, όμως, αναζήτησαν περισσότερα στοιχεία για τι δραστηριότητές τους. Ο 30χρονος προέκυψε ότι δεν έχει απασχολήσει τις αρχές για κάποιο ποινικό αδίκημα, ενώ δεν φαίνεται να έχει σχέσεις με κακοποιούς. Κατά το πρόσφατο παρελθόν έχει συλληφθεί, όμως, για συνθήματα ενάντια στα εμβόλια του κορονοϊού και ενάντια στους πολιτικούς, που τα υποστήριξαν.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα