Λυκούδης: Δεν θα καταψηφίσω τη συμφωνία των Πρεσπών

Δεν διευκρίνισε αν θα υπερψηφίσει.
eurokinissi

«H συμφωνία των Πρεσπών είναι θετική και εγώ δεν θα την καταψηφίσω» δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Λυκούδης σε δύο συνεντεύξεις που έδωσε, τόσο στον Σκάι όσο και στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος.

«Από την πρώτη στιγμή έχω πει ότι η συμφωνία είναι σε θετική κατεύθυνση και είμαι θετικά διακείμενος απέναντί της, είπε ο επικεφαλής της κίνησης των Μεταρρυθμιστών, διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος είναι συνεργαζόμενος με το Ποτάμι και δεν θα του πει το Ποτάμι τι θα ψηφίσει γιατί δεν είναι μέλος του Ποταμιού και γιατί το ίδιο ο Ποτάμι έχει πει ότι ο καθένας ψηφίζει με βάση την ατομική του κρίση.

«Το ακριβές» είπε ο Σπύρος Λυκούδης είναι ότι «δεν θα καταψηφίσω τη Συμφωνία, αλλά το εάν θα εκφράσω την άποψή μου ότι η Συμφωνία είναι θετική θα το δω και θα το συνυπολογίσω».

Ερωτηθείς αν θα επιλέξει την αποχή, ο κ. Λυκούδης συμπλήρωσε ότι «πάνω στη Συμφωνία εξελίσσονται πολιτικοί σχεδιασμοί, αυτό δεν μπορώ να το αγνοήσω».

Λίγο αργότερα ο βουλευτής του Ποταμιού επισήμανε ότι η έγκριση της συμφωνίας για τη «Βόρεια Μακεδονία» μπορεί να περάσει από τη Βουλή των Ελλήνων και χωρίς απόλυτη πλειοψηφία. «Η Συμφωνία περνάει και χωρίς τα 151. Τα 151 διεκδικούνται για πολιτική κυριαρχία και όχι για το αν θα περάσει η Συμφωνία» τόνισε ο κ. Λυκούδης εξηγώντας το σκεπτικό της πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοφιλή