ΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/10/2018 15:58 EEST | Updated 23/10/2018 15:58 EEST

«Λουκέτο» διαμαρτυρίας λόγω ναρκωτικών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

EUROKINISSI

Στη συμβολική αναστολή της λειτουργίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών προέβη για αύριο, Τετάρτη, με ψήφισμά της, η Σύγκλητος, λόγω της παρουσίας χρηστών και διακινητών ναρκωτικών στους δρόμους γύρω από το Ιδρυμα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη, η Σύγκλητος είχε ουσιαστικά προειδοποιήσει, με προγενέστερο ψήφισμά της, για τη σημερινή εξέλιξη, κάνοντας λόγο για πρόβλημα που «παραμένει, μεταλλάσσεται, αλλά δεν επιλύεται», αλλά και για «θλιβερές εικόνες με παραληρηματικούς ή ημιθανείς χρήστες, διάσπαρτους στους γύρω δρόμους, δυσάρεστες οσμές και έλλειψη καθαριότητας».

Μιλώντας μάλιστα, στη HuffPost Greece, ο πρύτανης του Ιδρύματος, κ. Εμμανουήλ Γιακουμάκης, είχε αναφέρει ότι ναι μεν μετά την «εκκαθάριση» του Πεδίου του Αρεως ελαχιστοποιήθηκαν οι απόπειρες εισβολών τοξικομανών στο εσωτερικό του Πανεπιστημίου, ωστόσο η κατάσταση στους γύρω δρόμους παρέμενε ιδιαίτερα επικίνδυνη, καλλιεργώντας κλίμα φόβου σε φοιτητές και εργαζομένους.

Οπως τονίζεται στο σημερινό ψήφισμα, η απόφαση ελήφθη «με αίσθημα ευθύνης και εκφράζοντας την αγωνία της πανεπιστημιακής κοινότητας, πρωτίστως των χιλιάδων φοιτητών του Ιδρύματος, και με στόχο την υπεράσπιση του δικαιώματος της ασφάλειας και των συνθηκών υγιεινής», «προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς της Πολιτείας για την άμεση και μόνιμη απομάκρυνση διακινητών και χρηστών ναρκωτικών ουσιών από τους χώρους και δρόμους με τους οποίους γειτνιάζει άμεσα το Πανεπιστήμιο».

Η Σύγκλητος, που δηλώνει ότι παραμένει σε διαρκή συνεδρίαση προκειμένου να επανεξετάσει την κατάσταση, σημειώνει ότι οι συνθήκες που περιγράφει το ψήφισμά της στις 18 Οκτωβρίου, οι οποίες (α) δημιουργούν μεγάλους κινδύνους για την ασφάλεια και την υγιεινή των φοιτητών και εργαζομένων στο Ίδρυμα, (β) προκαλούν φόβο και έντονη ανησυχία στους εργαζομένους και κυρίως στους φοιτητές, με αποτέλεσμα αυτοί να αποθαρρύνονται να προσέρχονται στα μαθήματα,«εξακολουθούν να υφίστανται και βαίνουν τις τελευταίες ημέρες επιδεινούμενες».