ΔΙΕΘΝΕΣ
20/03/2020 11:50 EET | Updated 20/03/2020 11:54 EET

Μαϊάμι: «Ας κολλήσουμε, δεν πειράζει» - Ρεσιτάλ ανευθυνότητας από φοιτητές που «παρτάρουν»

Οι ίδιοι λένε ότι προτιμούν να νοσήσουν, παρά να χάσουν τις ανοιξιάτικες διακοπές τους.

Στις ΗΠΑ για τους φοιτητές είναι η περίοδος του λεγόμενου spring break, του ανοιξιάτικου διαλλείματος από τις ακαδημαϊκές τους υποχρεώσεις, το οποίο οι νεαροί σπουδαστές περιμένουν πως και πως κάθε χρόνο για να κάνουν πάρτι, να διασκεδάσουν και να χαλαρώσουν λίγο από το απαιτητικό πρόγραμμα των σπουδών τους.

Ωστόσο, ο φετινός Μάρτιος είναι διαφορετικός από τους προηγούμενους. Η πανδημία του κορονοϊού εξαπλώνεται ραγδαία σε όλο τον πλανήτη. Στις ΗΠΑ οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 200 και τα κρούσματα, σύμφωνα με τις πλέον αισιόδοξες εκτιμήσεις, ανέρχονται σε 14.250.

Πρόσφτα ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, διεμήνυσε στους πολίτες να αποφεύγουν τις συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων ενώ την Πέμπτη ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια επέβαλε υποχρεωτική καραντίνα στους 40 εκατ. κατοίκους της πολιτείας.

Αυτό, ωστόσο, δεν εμποδίζει πολλούς φοιτητές στο Μαϊάμι να ξεφαντώνουν με την ψυχή τους, σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Οι ίδιοι επιμένουν ότι τα προγραμματισμένα πάρτι θα γίνουν κανονικά .

«Εαν είναι να κολλήσω κορονοϊό, ας κολλήσω» λέει ο Μπρέιντι Σλάντερ από το Οχάιο. «Στο τέλος της ημέρας, αυτό δεν θα εμποδίσει από το να ″παρτάρω″⁣».

Βίντεο από τις παραλίες της Φλόριντα δείχνουν τον απερίγραπτο συνωστισμό που επικρατεί, την ώρα που το αμερικανικό ΚΕΕΛΠΝΟ κάνει έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν την πολυκοσμία.

Ισως οι νέοι νιώθουν πιο «άτρωτοι» από τον κορονοϊό, που πλήττει κατά κύριο λόγο τις μεγαλύτερες ηλικίες. Ωστόσο, νέα έρευνα δείχνει ότι περίπου ο ένας στους πέντε ασθενείς 20 έως 44 ετών νοσεί σοβαρά.

Οι φοιτητές απτόητοι, πάντως, επιμένουν ότι δεν είναι και τόσο σοβαρή όσο φαίνεται η κατάσταση. «Αυτός ο ιός δεν είναι κάτι σοβαρό. Υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά πράγματα εκεί έξω, όπως η πείνα και η φτώχεια» λέει ο Ατλάντις Γούοκερ από την Ιντιάνα.

Πολλοί είναι εκείνοι, εξάλλου, που δηλώνουν ανερυθρίαστα στην κάμερα πως το μόνο που τους νοιάζει είναι να γλεντήσουν...