Μάριος Ηλιόπουλος: Ποιος είναι ο νέος ιδιοκτήτης της ΑΕΚ

Σήμερα στις 16:00 ο Δημήτρης Μελισσανίδης θα ανακοινώσει και επίσημα τον νέο πρόεδρο της ΑΕΚ.
.
.
instagram marioracingteam

Τέλος εποχής για τον Δημήτρη Μελισσανίδη στο τιμόνι της ΑΕΚ με τον ισχυρό άνδρα της Ένωσης να αναμένεται να κάνει και επίσημα ανακοινώσεις στις 16:00 σήμερα το απόγευμα.

«Παραδίδω τα ηνία στον εφοπλιστή Μάριο Ηλιόπουλο, τον οποίο θα σας παρουσιάσω σήμερα το απόγευμα στις 16.00 στην Αίθουσα Τύπου του γηπέδου και παραμένω ένας απλός στρατιώτης του μεγαλείου της ΑΕΚ. Ανάμεσά σας! Θα σας ευγνωμονώ αιώνια για όσα ζήσαμε μαζί! Ζήτω η ΑΕΚ» είπε εμφανώς συγκινημένος ο Μελισσανίδης.

«Η ΑΕΚ είναι η 100χρονη ένδοξη ιστορία της, μία ιστορία γεμάτη από αγώνες ενός ξεριζωμένου λαού που ρίζωσε στη νέα του πατρίδα κάτω από το έμβλημα του Δικέφαλου Αετού. Ενός λαού που θα είναι για πάντα υπερήφανος για τις καταβολές του και θα έχει ως βίωμα ζωής το ″Είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ″» τόνισε.

Ποιός είναι ο νέος ιδιοκτήτης

Ο 53χρονος Μάριος Ηλιόπουλος είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ναυτιλιακών υπηρεσιών «Seajet», που διαθέτει -όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας- «το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως εξυπηρετώντας συνολικά 50 λιμάνια και περισσότερες από 400 διασυνδέσεις από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο, Κρήτη, Θεσσαλονίκη & Βόλο με τελικούς προορισμούς τις Κυκλάδες & το Αιγαίο».

Η πορεία της SEAJETS στη ναυτιλία ξεκινά το 1989 και μετά την επίσημη είσοδό της στο χώρο της επιβατηγού ναυτιλίας από το 2002 συνεχίζει απρόσκοπτη έως και σήμερα διαθέτοντας έναν υπερσύγχρονο στόλο πλοίων υψηλής ταχύτητας.

Ο Μάριος Ηλιόπουλος έχει συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη και επέκταση της εταιρείας, καθιστώντας την μια από τις κορυφαίες στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Επιπλέον, έχει γίνει γνωστός και για την συμμετοχή του σε άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες και φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες, επεκτείνοντας την επιρροή του πέρα από τον ναυτιλιακό τομέα.

Πρόσφατα ο στόλος της ενισχύθηκε με δύο ακόμη επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία που κατασκευάστηκαν το 2007 στο ναυπηγείο της Αυστραλίας AUSTAL και τα τελευταία χρόνια ήταν δρομολογημένα σε θαλάσσιες γραμμές της Τουρκίας.

Εκτός από τα δύο αυτά ταχύπλοα πλοία, η Seajtes απέκτησε πρόσφατα και το “Express Skiathos”. Ενώ τους τελευταίους μήνες, ο Έλληνας εφοπλιστής εξαγόρασε τα “Champion JET3”, “Eurochampion Jet”, “Super Star II” & “Superrunner Jet II”.

Ο Μάριος Ηλιόπουλος έχει μπεί πρόσφατα δυναμικά και στον χ’ωρο της κρουαζιέρας με την εταιρεία Seajets Cruises που διαθέτει τέσσερα κρουαζιερόπλοια.

Φιλανθρωπικό έργο

Εκτός από την μεγάλη του αγάπη την ΑΕΚ, ο Μάριος Ηλιόπουλος αγαπά τον μηχανοκίνητο αθλητισμό ενώ έχει και μεγάλο φιλανθρωπικό έργο.

Στην καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι η SeaJets με το πλοίο του Tera Jet και τους ναυτικούς του, έσπευσε στην θαλάσσια περιοχή και προσέφερε βοήθεια σε πάνω από 700 ανθρώπους, διασώζοντας και μεταφέροντάς τους σε μεγαλύτερα πλοία. Διοργανώθηκε εκδήλωση στο Tera Jet το οποίο φιλοξένησε 500 παιδιά πυρόπληκτων οικογενειών.

Προσέφερε το 10% του εισιτηρίου από και προς το λιμάνι της Ραφήνας με το Tera Jet από τις 26 Ιουλίου μέχρι το τέλος της σεζόν του 2018 για την ανοικοδόμηση των σπιτιών στο «Μάτι».

Από το 2016 προσφέρει δωρεάν μεταφορά ασθενών που δηλώνουν μόνιμη κατοικία στις Κυκλάδες, μαζί και τους συνοδούς τους, σε νοσοκομεία της Αττικής με ασθενοφόρο αυτοκίνητο.

Στη Σαντορίνη συνέβαλε στην αποκομιδή σκουπιδιών στους δρόμους του νησιού, καλύπτοντας 55 χλμ. δρόμου από τις 31 Αυγούστου 2018.

Προσέφερε δωρεάν προσομοιωτή γέφυρας πλοίου τύπου Transas Navigational Simulator Classroom NTRO 5000 στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο.

Το ERC 2018 είχε Ελληνικό χρώμα με χορηγό τη SeaJets , το λογότυπο της οποίας κοσμούσε το αγωνιστικό αυτοκίνητο του πρωταθλητή Ευρώπης 2018 Alexey Lukyanuk.

Είναι χορηγός στις ομάδες των Κυκλάδων, Πανναξιακός, Φοίνικας Σύρου, της Κύμης στο Μπάσκετ καθώς και σε τοπικές δραστηριότητες όπως το Mykonos Run, Folegandros Sunset trail, Serifos Sunset race και Cyclades Regatta.

ΑΕΚ

Πληροφορίες από αθλητιθέλουν τον Μάριο Ηλιόπουλο να σκοπεύει να δαπανήσει πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ για να γίνει ο απόλυτα ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Σύμφωνα με τους ποδοσφαιρικούς κύκλους η αγοραστική αξία της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ κυμαίνεται μεταξύ 150 με 180 εκατ. ευρώ.

Μεταφέρουμε πληροφορίες από το στενό επαγγελματικό κύκλο του Μάριου Ηλιόπουλου οι οποίες κάνουν λόγο ότι δεν είναι διόλου απίθανο να κάτσει στα 150 εκατομμύρια ευρώ η… μπίλια των διαπραγματεύσεων και να περάσει στα χέρια του η ιστορική ομάδα.

Δημοφιλή