ΔΙΕΘΝΕΣ
01/06/2018 10:23 EEST

Μαθητής στις ΗΠΑ συλλάβισε σωστά ελληνική λέξη και κέρδισε 40.000 δολάρια

USA Today Sports / Reuters

Χάρη σε μια ελληνική λέξη ο νεαρός Karthik Nemmani κατάφερε να διακριθεί σε έναν εθνικό διαγωνισμό ορθογραφίας στις ΗΠΑ και να κερδίσει το ποσό των 40.000 δολαρίων.

Ο μαθητής συλλάβισε σωστά τη λέξη «κοινωνία» και έτσι βρέθηκε στην πρώτη θέση, αφήνοντας πίσω την 12χρονη Naysa Modi, με την οποία είχε αναμετρηθεί -και χάσει- στο παρελθόν σε τοπικό επίπεδο.

Aaron Bernstein / Reuters

Ο Nemmani στο διαγωνισμό μεταξύ άλλων ανταποκρίθηκε σωστά στις λέξεις «aver», «ankyloglossia» και «koinonia», με την οποία μάλιστα κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση.

Η συγκεκριμένη λέξη ήταν το τελευταίο τεστ για το μαθητή, ο οποίος με περηφάνια έλαβε το έπαθλό του το οποίο εκτός των 40.000 δολαρίων ήταν και ένα κύπελλο, μερικές εγκυκλοπαίδειες και ένας λογαριασμός αποταμίευσης με καταθέσεις 2.500 δολαρίων.

Aaron Bernstein / Reuters

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 516 παιδιά από 8 έως και 15 ετών. Η Modi, η οποία κατά τη διάρκεια των απαντήσεων της δακτυλογραφούσε στον αέρα για να βοηθηθεί, έχασε την ευκαιρία να κερδίσει συλλαβίζοντας λάθος τη λέξη «Bewusstseinslage» - ξέχασε να πει μόνο το δεύτερο σίγμα.

Πηγή: cbsnews.com