ΔΙΕΘΝΕΣ
26/04/2019 16:23 EEST

Με 15 χρόνια φυλάκιση απειλείται η δήθεν ζάμπλουτη της Νέας Υόρκης

Το σχέδιο της περιελάμβανε κυρίως μια πολύ χλιδάτη ζωή.

Μετά από ένα μήνα που διήρκεσε η δίκη της σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, καταδικάστηκε τελικά η Άννα Σόροκιν, η γυναίκα που παρίστανε την πλούσια και κατάφερε να εξαπατήσει τράπεζες, ξενοδοχεία αλλά και φίλους.  Κρίθηκε ένοχη για συνολικά επτά εγκλήματα σχετικά με απάτες και η ποινή της θα ανακοινωθεί στις 9 Μαΐου. Το καλύτερο σενάριο προβλέπει τουλάχιστον 15 χρόνια φυλάκισης. Συστηνόταν ως πάμπλουτη Γερμανίδα κληρονόμος .

Αν και υπήρξε αγαπημένη κοσμική της Νέας Υόρκης, η Σορόκιν βρέθηκε τον περασμένο μήνα να κατηγορείται πως είχε με άπατη αποσπάσει και καταχραστεί 275.000 δολάρια μέσα σε λίγους μήνες.   Η 28χρονη θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την τις 9 Μαΐου.  

Όλα ξεκίνησαν τον Μάρτιο, όταν κατηγορήθηκε για απάτη ύψους 275.000 δολαρίων. Οι εισαγγελείς την χαρακτήρισαν απαράδεκτη απατεώνα ενώ ο δικηγόρος της επέμεινε ότι ήταν μια επίδοξη επιχειρηματίας που είχε παρασυρθεί από την υπερβολή της Νέας Υόρκης. Παράλληλα η Σόροκιν είχε προσπαθήσει με πλαστά έγγραφα να δανειστεί 22 εκατ. δολάρια για να φτιάξει κάτι σαν νάιτ κλαμπ και γκαλερί έργων Τέχνης.

Το σχέδιο της περιελάμβανε κυρίως μια πολύ χλιδάτη ζωή. Έμενε στα καλύτερα ξενοδοχεία, δειπνούσε σε ακριβά εστιατόρια και άφηνε φιλοδωρήματα 100 δολαρίων για να χτίζει τη φήμη της στους κοσμικούς κύκλους. Είχε οργανώσει τόσο καλά το σχέδιό της που αποκαλύφθηκε πως είχε επινοήσει μια στρατιά βοηθών της- που φυσικά δεν υπήρχαν.  

ASSOCIATED PRESS

Στην πραγματικότητα δεν ήταν καν αληθινό το όνομά της καθώς είναι γεννημένη στη Ρωσία και είχε συστηθεί στη Νέα Υόρκη ως πλούσια Γερμανίδα με το όνομα Άννα Ντέλβει.  

Οι δικαστές αποφάσισαν πως για τα επόμενα χρόνια η 28χρονη θα πρέπει να ξεχάσει τις σουίτες με θέα τους ουρανοξύστες και να βολευτεί σε ένα κελί.

Πηγή: BBC