ΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/10/2021 22:37 EEST

Με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών τιμωρήθηκε ο Παναθηναϊκός

Οι "πράσινοι" θα αγωνιστούν χωρίς κόσμο στον αγώνα με τον ΟΦΗ για την 8η αγωνιστική και τον ΠΑΟΚ την 9η αγωνιστική.

Alex Grymanis - SNS Group via Getty Images

Με ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών τιμώρησε τον Παναθηναϊκό το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο και επιπλέον 70.000 ευρώ πρόστιμο.
Με την απόφαση αυτή ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί χωρίς κόσμο στον αγώνα με τον ΟΦΗ για την 8η αγωνιστική και τον ΠΑΟΚ την 9η αγωνιστική.

Το Πρωτοβάθμιο Όργανο έκρινε ότι υπήρξαν βιαιοπραγίες σε βάρος αστυνομικών και ειδικά στον εν γένει χώρο του γηπέδου, στον αγώνα του Παναθηναϊκού εναντίον του Ιωνικού. Αυτό προέκυψε από οπτικουακουστικό υλικό που είχε στα χέρια του ο αθλητικός δικαστής και το οποίο είχε ο ίδιος ζητήσει από την αστυνομία.

Αναλυτικά η απόφαση:

Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:

Α/ ΠΑΕ Παναθηναϊκός: ”Με την παρούσα μας, σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 23492/21-10-2021 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε κατά την ημερομηνία της 22ας-10-2021, ημέρα Παρασκευή, και ώρα 12:00, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεώς σας, ως προς την ανωτέρω δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, σε δώδεκα (12) ώρες, κατ’ άρθρα 8 και 33 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών.”: Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ χρηματική ποινή εβδομήντα χιλιάδων (70.000,00) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές για δύο (2) αγωνιστικές.