ΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/09/2021 17:12 EEST | Updated 27/09/2021 17:17 EEST

Με καλάσνικοφ και πιστόλια έπιασαν τον ληστή της Μητροπόλεως

Τον ακινητοποίησαν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην οδό Κατεχάκη.

ΕΛ.ΑΣ

Ενα πολεμικό όπλο, τύπου καλάσνικοφ, και δύο πιστόλια είχε μαζί του ο 33χρονος άνδρας, όταν τον ακινητοποίησαν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην οδό Κατεχάκη, και του πέρασαν χειροπέδες για την ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

Ο 33χρονος έπεσε στα χέρια των αστυνομικών, μόλις αποβιβάστηκε από ένα ταξί. Σε σακίδιο πλάτης είχε το καλάσνικοφ με το πτυσσόμενο κοντάκι, ενώ στο τσαντάκι ώμου τα πιστόλια, με γεμάτους γεμιστήρες, έτοιμα προς χρήση.

ΕΛ.ΑΣ

Σύμφωνα με την έρευνα των αρχών ασφαλείας, ο 33χρονος μαζί με έναν συνεργό του, τον οποίο καταζητούν, στις 14 Αυγούστου εισέβαλαν σε υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Μητροπόλεως και αφαίρεσαν τα χρήματα από τα ταμεία.

Στις κάμερες απαθανατίστηκε ο 33χρονος με ακάλυπτο το τατουάζ στο χέρι του, κάτι που γρήγορα πρόδωσε την ταυτότητά του και θεωρήθηκε το μεγαλύτερο λάθος του.

Ο 33χρονος είχε χαρακτηριστεί δραπέτης από τις 2 Αυγούστου, όταν και δεν επέστρεψε στις Φυλακές, ύστερα από πενθήμερη άδεια, την οποία είχε λάβει. Εχει καταδικαστεί σε περισσότερα από 46 χρόνια κάθειρξη για ληστεία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και αντίσταση, ενώ τώρα ερευνάται η συμμετοχή του σε τουλάχιστον δύο ληστείες εκτός εκείνης στο υποκατάστημα τής οδού Μητροπόλεως.