«Το μεγάλο μου μαράζι είναι οι κόρες μου που τσακώνονται συνέχεια»
Jean-Christophe Guillaume via Getty Images

Με λένε ΝΑΤΟ. Γεννήθηκα το 1949 στην Ουάσιγκτον από πατέρα Αμερικάνο. Η μάνα μου ονομάζεται Ευρώπη. Από μωρό έπαιζα με άρματα. «Είσαι ζιζάνιο», μου έλεγαν. Ήθελα πολλά παιδιά. Στην αρχή ήταν δώδεκα, όπως οι Απόστολοι.

Οι αντίχριστοι της Βαρσοβίας μουρμουρούσαν: «Μα πώς τα καταφέρνει;». Ύστερα ήρθε ο Μιχαλάκης, γνωστός σαν Γκορμπατσώφ, και όλα άλλαξαν. Η Σοβιετία άρχισε να χάνει τα βλαστάρια και ψυχοπαίδια της. Οι Σουηδοί του έδωσαν και Βραβείο Ειρήνης και εγώ μέχρι σήμερα απέκτησα τριάντα παιδιά. Ο Αλέξης θέλει να υιοθετήσω και τη Βόρεια Μακεδονία. Ο Κυριάκος εφώναζε, τώρα χαμογελά.

Το μεγάλο μου μαράζι είναι οι κόρες μου που τσακώνονται συνέχεια. Η μεγάλη (Τουρκία) με τη μικρή (Ελλaδίτσα). Κάθε μέρα μαλώνουν στην αυλή μας, το Αιγαίο. Η Ελλaδίτσα παραπονιέται συνέχεια: «Μάνα, δεν με αφήνει ήσυχη με τα αεροπλανάκια της. Και βγάζει τρύπες στο προαύλιο της Κυπρούλας μου». Η Κυπρούλα δεν μπορεί να κάνει τίποτε μόνη της. Η «Πάλαι ποτέ Μεγάλη» θεία της, η Βρετανία, δεν βοηθά. Της βάζει τρικλοποδιές.

Ο γνωστός και σαν «δεσμεύομαι» της Κυπρούλας τρέχει παντού, γιατί «αναβαθμίζει τον γεωστρατηγικό της ρόλο και συνεχίζει το ενεργειακό της πρόγραμμα», λέει. Γελάνε και οι πέτρες!

Η κολλητή του καταλαβαίνει μόνο γερμανικά και τούρκικα. Ελληνικά μόνο το εντάξει. Αλλά ύστερα ακολουθεί το: «Δε μας χ…εις, ρε Νταλάρα!». Η Κυπρούλα έχει τώρα μόνο την άλλη δυνατή της θεία, τη Françoise. Αυτή της στέλνει τα καράβια της για βόλτα στη Ανατολική Μεσόγειο. Κάνουν και ασκήσεις με τα Rafale, πάνω από τη Λευκωσία. Τις παρακολουθεί και ο Χαράλαμπος από την Αγλαντζιά. Άφησε το Δημαρχείο για να γίνει Υπουργός Άμυνας.

Με λένε ΝΑΤΟ και είμαι πολύ στενοχωρημένος. Δεν μου φτάνουν οι Κινέζοι και οι Ρώσοι, έχω και τα παιδιά μου να τσακώνονται καθημερινά. Αλλά αυτό που δεν περίμενα ήταν να αγοράσει η κόρη μου S-400 από τον Τσάρο της KGB. «Δεν πιστεύω», το λέει ακόμα και η Ελένη Δήμου.

Ας είναι καλά τα εγγόνια μου, ο Κυριάκος και ο Ρετζέπ. Ήρθαν σπίτι μας, 14 του Ιούνη, να φάνε παστουρμά και να τα πουν! Ρετζέπ ο Σουλτάνος και Κυριάκος Μητσοτάκης· για να καταλαβαίνουμε τι λέμε.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα