ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12/06/2018 09:26 EEST

Μήνυμα Μητσοτάκη σε Τσίπρα: «Δεν έχεις την πολιτική νομιμοποίηση για λύση»

Sooc

«Τη συμφωνία θα πρέπει να την ξέρουμε όλοι πριν δεσμευθεί ο Αλέξης Τσιπρας» διαμηνύουν απο τη ΝΔ, λίγο πριν το δεύτερο και οριστικό ως φαίνεται τηλεφώνημα του πρωθυπουργού με τον ομόλογο του της ΠΓΔΜ.

Μέσα σε αυτό το κλίμα από την οδό Πειραιώς σπεύδουν να κάνουν λόγο για μια λύση πακέτο που θα καλύπτει τα εθνικά συμφέροντα, και όχι σε μια ψευδεπίγραφη λύση. «Δεν αρκεί ένα όνομα χωρίς εγγυήσεις εφαρμογής» έλεγε συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση τους για ενιαία λύση, με αλλαγή του Συντάγματος, εγκατάλειψη κάθε αλυτρωτισμού και με χρήση έναντι όλων.

Είναι κάθετα αντίθετοι πάντως σε μια συμφωνία που θα αναγνωρίζει από τη μια «μακεδονικό έθνος» και από την άλλη «μακεδονική ταυτότητα» και γλώσσα. 

Στην πολιτική αντιμετώπιση του ζητήματος, από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βάζουν και την παράμετρο «Πάνος Καμμένος» με φόντο και την σημερινή έκτακτη συνέντευξη Τύπου που έχει ανακοινώσει στα γραφεία των ΑΝΕΛ.

Αυτό που σημείωναν με νόημα από το γαλάζιο στρατόπεδο είναι πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει σήμερα κανένα δικαίωμα να προχωρήσει σε μια εθνικά επιζήμια για τη χώρα συμφωνία με τα Σκόπια, ακριβώς για τον λόγο για τον οποίο δεν απολαμβάνει την στήριξη από το σύνολο της κυβέρνησής του, και άρα, δεν διαθέτει την πολιτική νομιμοποίηση των πολιτών.  

Είναι προφανές ότι η ΝΔ εμφανίζεται έτοιμη να αμφισβήτηση το περιεχόμενο της συμφωνίας - όπως τουλάχιστον αυτό έχει περιγράφει δημοσίως - από τη στιγμή που επιμένουν πως πρόκειται για μια διαδικασία που πατάει σε «πήλινα» πόδια, με τη διαδικασία επικύρωσης από την πλευρά της ΠΓΔΜ να απλώνεται σε βάθος χρόνου και όχι άμεσα.

Επισημαίνουν δε, ότι η πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ θα πρέπει να αποσταλεί μόνο όταν επιλυθεί η διαφορά της ονομασίας, και έχουν εκπληρωθεί και τυπικά όλες οι διαδικασίες.

Sponsored Post