Μήνυση κατά του Νοσοκομείου “Παπανικολάου” για τον θάνατο του ασθενούς μετά το εξιτήριο

Ο αδερφός του αποθανόντος επιβεβαιώνει πως έχει κατατεθεί μήνυση κατά του νοσοκομείου «Παπανικολάου» για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Eurokinissi

Μήνυση κατά του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» υπέβαλλε ο αδερφός του 43χρονου άνδρα που έχασε τη ζωή του λίγο μετά το εξιτήριο που έλαβε. Ο συγγενής του αποθανόντος εμφανίζεται οργισμένος για τον θάνατο το αδερφού του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr η διοίκηση του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» ετοιμάζει την αναφορά του περιστατικού για να σταλεί στο υπουργείο Υγείας και στην 3η ΥΠΕ.

«Το πόρισμα του θανάτου έχει βγει ήδη από τον τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας και την ΕΛ.ΑΣ , ωστόσο περιμένουμε και τις τοξικολογικές για να ανακοινωθούν επίσημα τα αίτια του θανάτου. Ο άνθρωπος έσκασε! Ο δεξιός πνεύμονας ήταν σαν να «κόλλησε» σ’ ένα σημείο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπνεύσει ο αδελφός μου. Με μια απλή τραχειοτομή θα ζούσε τώρα. Ήταν πολύ εύκολη διαδικασία, αλλά δεν τηρήθηκε τίποτα από το αρχικό πρωτόκολλο, δηλαδή πίεση, οξυγόνο, αίμα και ακτίνα» εξιστορεί ο αδερφός του αποθανόντος.

Όσον αφορά, για το εάν νοσούσε με κορονοϊό ο αδερφός του θύματος, τονίζει πως δεν είχε διαγνωστεί με τα συμπτώματα της νόσου. «Τον διέγνωσαν με covid-19 μεταθανάτια, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να τον αναγνωρίσουμε και περιμέναμε οχτώ μέρες να τον πάρουμε από την ημέρα που έχασε τη ζωή του. Τότε, μπήκε στη «μέση» η Αστυνομία και με παρέμβαση εισαγγελέα διατάχθηκε νέο τεστ. Ωστόσο, το Νοσοκομείο αρχικά αρνήθηκε -για δικούς του λόγους-, οπότε ο εισαγγελέας απέστειλε εκ νέου υπογεγραμμένο χαρτί για να μεταφερθεί η σορός του αδελφού μου στην Ιατροδικαστική Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης του, όπως κι έγινε. Εκεί, υποβλήθηκε σε νέες εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι δεν νόσησε ποτέ από κορονοϊό» συμπληρώνει ο κ. Καμπάκας.

Ο ίδιος επιβεβαιώνει πως έχει κατατεθεί μήνυση κατά του νοσοκομείου «Παπανικολάου» για ανθρωποκτονία από αμέλεια.