ΔΙΕΘΝΕΣ
18/10/2019 07:21 EEST

Μυστήριο της φύσης: Ζωντανή και «έξυπνη» κίτρινη μάζα με 720 φύλα σε ζωολογικό κήπο του Παρισιού

Τι ακριβώς είναι αυτός ο οργανισμός;

Benoit Tessier / Reuters

Ζωολογικός κήπος του Παρισιού παρουσίασε έναν μυστηριώδη νέο οργανισμό την Τετάρτη, που έλαβε το όνομα «η μάζα» (blob)- ένα κίτρινο μικρό ζωντανό ον που μοιάζει με μύκητα αλλά λειτουργεί σαν ζώο.

Το νέο έκθεμα του Parc Zoologique de Paris, που θα καταστεί προσβάσιμο στο ευρύ κοινό το Σάββατο, δεν έχει στόμα, στομάχι ή μάτια, αλλά μπορεί να εντοπίζει τροφή και να τη χωνεύει. Επίσης, έχει περίπου 720 φύλα, μπορεί να κινείται χωρίς πόδια ή φτερά και αυτοθεραπεύεται μέσα σε δύο λεπτά εάν κοπεί σε δύο κομμάτια.

 

Benoit Tessier / Reuters

 

«Η μάζα είναι ένα ζωντανό πλάσμα που ανήκει σε ένα από τα μυστήρια της φύσης» είπε ο Μπρουνό Νταβίντ, διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Παρισιού, όπου υπάγεται ο ζωολογικός κήπος. «Μας εκπλήσσει επειδή δεν έχει εγκέφαλο μα είναι ικανό να μαθαίνει..και αν ενώσεις δύο, αυτό που έχει μάθει θα μεταδώσει τη γνώση του στο άλλο» πρόσθεσε ο Νταβίντ.

 

 

Το πλάσμα πήρε το όνομά του από μια ταινία τρόμου/ επιστημονικής φαντασίας του 1958, όπου μια εξωγήινη μορφή ζωής – The Blob- καταβροχθίζει τα πάντα στο πέρασμά της, σε μια μικρή πόλη της Πενσιλβάνια.

«Ξέρουμε με βεβαιότητα ότι δεν είναι φυτό, μα δεν ξέρουμε στα αλήθεια αν είναι ζώο ή μύκητας» είπε ο Νταβίντ. «Έχει συμπεριφορά που προκαλεί έκπληξη για κάτι που μοιάζει με μανιτάρι...έχει τη συμπεριφορά ενός ζώου, είναι ικανό να μαθαίνει».

(με πληροφορίες από Reuters)