ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17/02/2020 09:44 EET | Updated 17/02/2020 09:55 EET

Μηταράκης: «Στο ψυγείο» οι επιτάξεις ακινήτων για το προσφυγικό/ μεταναστευτικό

Προκειμένου να αρχίσει ο διάλογος.

ASSOCIATED PRESS

«Πάγωμα» των επιτάξεων ακινήτων για τα κλειστά κέντρα προσφύγων και μεταναστών για μια εβδομάδα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο αρμόδιος υπουργός, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως είπε, οι επιτάξεις μπαίνουν «στο ψυγείο» προκειμένου να αρχίσει ο διάλογος με την αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες, καλώντας παράλληλα κατοίκους και φορείς να συνεργαστούν. «Δώστε μας εναλλακτικές», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως προέχει η ασφάλεια των νησιών, γι’ αυτό δεν μπορεί να καθυστερήσει η δημιουργία των κλειστών ελεγχόμενων κέντρων.

Οι ανοιχτές δομές θα κλείσουν, σημείωσε και ζήτησε να πέσουν οι τόνοι και η αντιπαράθεση. «Ευχαρίστως να πάμε τις δομές όπου μας επιδείξει η τοπική κοινωνία» δήλωσε, ενώ υπογράμμισε πως η επίταξη δεν είναι κάτι άλλο από μια ενοικίαση των συγκεκριμένων χώρων για τρία χρόνια.

Από πλευράς του, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, δήλωσε στον ΑΝΤ1 πως ζήτησε από τον κ. Μηταράκη να «παγώσει» προσωρινά τις επιτάξεις προκειμένου να προχωρήσει ο διάλογος, προσθέτοντας πως «ο υπουργός έκανε αποδεκτό το αίτημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: