Μητσοτάκης: Να εκπέμψουμε μήνυμα δυναμικής επανεκκίνησης

«Οι πολίτες μας είπαν ότι θέλουν από εμάς περισσότερη δουλειά και λιγότερα λάθη», τόνισε ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου
Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου με τη νέα σύνθεση, όπως διαμορφώθηκε μετά τον ανασχηματισμό υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Σάββατο 15 Ιουνίου 2024
Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου με τη νέα σύνθεση, όπως διαμορφώθηκε μετά τον ανασχηματισμό υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Σάββατο 15 Ιουνίου 2024
Eurokinissi

Τις βασικές και πιο στοχευμένες προτεραιότητες όπως η αντιμετώπιση της ακρίβειας, το πιο αποτελεσματικό κράτος, η αναδιάρθρωση του πρωτογενούς τομέα, η καλύτερη υγεία και παιδεία υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη εισαγωγική του τοποθέτηση κατά την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου με τη νέα του σύνθεση. Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι κανένα χαρτοφυλάκιο δεν είναι βαρύτερο από κάποιο άλλο, βάζοντας όμως έναν αστερίσκο στο υπουργείο Εσωτερικών καθώς όπως εξήγησε, δόθηκε βάρος στο κράτος. «Να δώσουμε το μήνυμα δυναμικής επανεκκίνησης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

«Θα είμαι αυστηρός στην αξιολόγηση γιατί αυστηροί θα είναι και οι πολίτες»

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι θα είναι αυστηρός στην αξιολόγηση που θα κάνει καθώς οι πολίτες θέλουν αποτελέσματα. «Οι πολίτες μας έστειλαν ένα μήνυμα, σας εμπιστευόμαστε αλλά προσπαθήστε περισσότερο. Δεν πιστεύουμε στα λεφτόδεντρα αλλά έχουμε υψηλές απαιτήσεις από εσάς, πατήστε γκάζι και όχι φρένο και σας θέλουμε δίπλα και όχι απέναντι», τονίζοντας ότι αυτές οι πυξίδες του νέου κυβερνητικού σχήματος ενώ ζήτησε να υπάρχει και προσοχή στην καθημερινή συμπεριφορά όλων.

«Χρειαζόμαστε ένα επιτελείο μάχης με ορατό έργο και αποτελέσματα»

Μιλώντας για το νέο υπουργικό σχήμα σημείωσε ότι η σύνθεση του καθορίζεται με γνώμονα τις ανάγκες, η εναλλαγή προσώπων σημαίνει την προσπάθεια να γίνεται η κυβέρνηση πιο παραγωγική στο έργο της ενώ αποκάλυψε ότι αν και δέχθηκε εισηγήσεις για μεταβολές και συγχωνεύσεις υπουργείων αλλά όπως είπε δεν υπάρχει αυτός ο χρόνος που απαιτείται για κάτι τέτοιο. «Αυτό που χρειαζόμαστε αυτή την στιγμή είναι ένα επιτελείο μάχης με έναν κεντρικό σκοπό, σε καθέναν από τους τομείς της πολιτικής που προίσταστε να έχουμε ορατό έργο και αποτελέσματα σε συγκεκριμένο χρόνο. Κλειδί της επιτυχίας θα είναι η αφοσίωση και η εργατικότητα. Είναι δείκτες που θα είμαι αυστηρός, όπως αυστηροί είναι και οι πολίτες που μας κρίνουν» ενώ συμπλήρωσε ότι είναι απαραίτητη η καλή συνεργασία και η ομαδικότητα στις σχέσεις των υπουργών με τους υφυπουργούς και τους γενικούς γραμματείς, εξηγώντας ότι «όταν δεν υπάρχει, την πρώτη ευθύνη την έχει πάντα ο προϊστάμενός και όχι ο υφιστάμενος».

«Όχι στις υποκριτικές στροφές σε δεξιά, αριστερά ή κέντρο. Κατεύθυνση μόνο μπροστά»

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτηση του κάνοντας έναν απολογισμό του εκλογικού αποτελέσματος. Όπως είπε, πολίτες που είχαν στηρίξει τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2023 τώρα επέλεξαν την αποχή και όχι την στήριξη της αντιπολίτευσης και πρόσθεσε ότι δεν υπήρξε ουσιαστική ενίσχυση των άκρων.

Παράλληλα σημείωσε την απόφαση για υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων χωρίς κάποια υποκριτική στροφή στα δεξιά, στα αριστερά ή στο κέντρο, «με κατεύθυνση μόνο μπροστά».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, στις εκλογές καταδικάστηκαν οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ ενώ πρόσθεσε πως «το 41% των εθνικών εκλογών εξακολουθεί να καθορίζει τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς. Αυτή η κυβέρνηση δεν φοβάται να κοιτάζει τις αδυναμίες της.»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεισε την τοποθέτηση του με τη φράση «μαζί στα καλύτερα» και με ευχές για καλή αρχή στο νέο υπουργικό συμβούλιο.

Δημοφιλή