Μεγάλη «επιχείρηση- σκούπα» για την απομάκρυνση των σκουπιδιών στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Τι είπε ο νέος δήμαρχος, Στέλιος Αγγελούδης.
.
.
eurokinissi MotionTeam

Μεγάλη «επιχείρηση- σκούπα» για την καθαριότητα στον δήμο Θεσσαλονίκης και την απομάκρυνση των σκουπιδιών άρχισε τα ξημερώματα στην πόλη.

Ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, είπε στο ERTNEWS ότι το θέμα των σκουπιδιών στην πόλη είναι υγειονομική βόμβα που προκαλεί θλίψη και ότι υπάρχει μεγάλη ευθύνη στον δήμο, ωστόσο υποσχέθηκε ότι σε έναν μήνα η κατάσταση θα είναι πολύ καλύτερη.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Αγγελούδης είπε πως δεν χρειάζεται να έχεις πρόβλημα αναπηρίας για να κάνεις ελεύθερη και απρόσκοπτη χρήση του δημόσιου χώρου, και προσθέτοντας πως τα τραπεζάκια έξω είναι μέρος της πολύχρωμης και ζωντανής πόλης, όμως δεν μπορούν να εμποδίζουν. «Υπάρχει κανονιστική πράξη που έχει ψηφιστεί άρα πρέπει να εφαρμοστούν αυτά που έχουν αποφασιστεί ήδη από το δημοτικό συμβούλιο», επισήμανε ο νέος δήμαρχος.«Πρόθεση είναι η δημοτική αστυνομία να κάνει τη δουλειά της με απόλυτη ισονομία… ο δημόσιος χώρος θα προστατευτεί όπως πρέπει και όχι με την αυθαίρετη προσέγγιση του δημάρχου… θα εφαρμόσουμε επιτέλους σε αυτή την πόλη ό,τι ισχύει, τίποτα παραπάνω και τίποτα παρακάτω».

Επίσης, αναφέρθηκε στις αντιδράσεις για το FlyOver, λέγοντας πως «είναι εξηγήσιμο και λογικό το γιατί οι δημότες δεν αγκάλιασαν το FlyOver, ένα έργο που θα τους βοηθήσει σε τέσσερα με πέντε χρόνια, με τον τρόπο που ξεκίνησε και με τον τρόπο που προχωράει». «Το FlyOver θα πρέπει να πάει έναν χρόνο μετά αλλά επειδή αυτό δεν γίνεται, θα προσφέρω ό,τι είναι δυνατόν για να ελαφρύνω το πρόβλημα για τους συμπολίτες μου, δηλαδή να υπάρχει σχολαστική αστυνόμευση για καλύτερη κυκλοφοριακή ροή, ανακοίνωση μέτρων από επιτροπή συγκοινωνιολόγων, καθώς και συνεχής προσπάθεια για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις κυκλοφοριακές αντιξοότητες», τόνισε.

Δημοφιλή