Μέγκαν και Χάρι: Δεν δεχόμαστε την συγγνώμη του Τζέρεμι Κλάρκσον για το άρθρο «μίσους»

Το ζευγάρι αμφισβήτησε επίσης τη δικαιολογία του Κλάρκσον ότι έγραψε με «βιασύνη» και τόνισε την «τακτική του να γράφει άρθρα που σκορπούν μίσος».

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ απέρριψαν τη συγγνώμη του Τζέρεμι Κλάρκσον για τη στήλη του στην εφημερίδα The Sun στην οποία είπε ότι «μισούσε» τη Μέγκαν και αμφισβήτησαν ότι έγραψε μέιλ (ζητώντας συγγνώμη) και στους δύο.

Τη Δευτέρα, ο πρώην παρουσιαστής του Top Gear πόσταρε μια μακροσκελή δήλωση στο Instagram υποστηρίζοντας ότι έστειλε μέιλ τόσο στη Μέγκαν όσο και στον Χάρι την ημέρα των Χριστουγέννων για να πει ότι η γλώσσα του στη στήλη ήταν «επαίσχυντη» και ότι «λυπόταν βαθύτατα».

Ωστόσο, σε μια δήλωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος του ζευγαριού τη Δευτέρα ως απάντηση στην ανάρτηση του Κλάρκσον στο Instagram, αναφέρει ότι έγραψε μόνο στον πρίγκιπα Χάρι, όχι στη σύζυγό του.

Η δήλωση αμφισβητεί επίσης τη δικαιολογία του Κλάρκσον ότι έγραψε την προσβλητική στήλη με «βιασύνη» και ανέφερε την «τακτική του να γράφει άρθρα που διαδίδουν ρητορική μίσους, επικίνδυνες θεωρίες συνωμοσίας και μισογυνισμό».

Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ.
Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ.
Chris Jackson via Getty Images

Ο εκπρόσωπος του Χάρι και της Μέγκαν είπε: «Στις 25 Δεκεμβρίου 2022, ο κ. Κλάρκσον έγραψε αποκλειστικά στον πρίγκιπα Χάρι, δούκα του Σάσεξ. Το περιεχόμενο της αλληλογραφίας του έφερε την επισήμανση Ιδιωτικό και Εμπιστευτικό.

Ενώ μια νέα δημόσια συγγνώμη εκδόθηκε σήμερα από τον κ. Κλάρκσον, αυτό που μένει να εξεταστεί είναι η τακτική του εδώ και καιρό να γράφει άρθρα που διαδίδουν ρητορική μίσους, επικίνδυνες θεωρίες συνωμοσίας και μισογυνισμό.

Κάθε ένα από τα άλλα κομμάτια του γράφτηκε επίσης ”βιαστικά”, όπως δηλώνει, κάνει σαφές ότι δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό που γίνεται γνωστό βιαστικά, αλλά για μια σειρά άρθρων που μοιράζονται με μίσος».

Τον Δεκέμβριο, ο παρουσιαστής αντιμετώπισε εκτεταμένες αντιδράσεις μετά τη δημοσίευση του άρθρου στο οποίο περιέγραφε πόσο «μισεί» τη Δούκισσα του Σάσεξ έως «το μεδούλι των κυττάρων».

Τζέρεμι Κλάρκσον.
Τζέρεμι Κλάρκσον.
Ian West - PA Images via Getty Images

Τις ημέρες που ακολούθησαν, η στήλη προκάλεσε έναν αριθμό ρεκόρ καταγγελιών στη ρυθμιστική αρχή Τύπου Ipso, με τη Sun να ζητά τελικά συγγνώμη μετά την αφαίρεση του άρθρου από τον ιστότοπό της, κατόπιν αιτήματος του συντάκτη του.

Στην απολογία του στο Instagram, ο Τζέρεμι είπε: «Συνήθως, διάβαζα τι έχω γράψει σε κάποιον άλλον πριν δημοσιεύσω, αλλά ήμουν μόνος στο σπίτι εκείνη τη μοιραία μέρα και βιαζόμουν. Έτσι, όταν τελείωσα, απλώς πάτησα αποστολή. Και μετά, όταν εμφανίστηκε η στήλη την επόμενη μέρα, η νάρκη εξερράγη».

Και κατέληξε: «Έστειλα μέιλ στον Χάρι και τη Μέγκαν στην Καλιφόρνια για να τους ζητήσω συγγνώμη.

Είπα ότι ήμουν μπερδεμένος με αυτά που έλεγαν στην τηλεόραση, αλλά (κι) ότι η γλώσσα που χρησιμοποιούσα στη στήλη μου ήταν επαίσχυντη και ότι λυπάμαι βαθιά...»

Ο Χάρι ανέφερε το περιστατικό ενώ συζητούσε για «υπευθυνότητα» κατά τη διάρκεια του «Prince Harry: The Interview», που προβλήθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα.

Ο Χάρι είπε: «Όχι μόνο αυτό που είπε ήταν φρικτό, και είναι βλαβερό και σκληρό με τη σύζυγό μου, αλλά ενθαρρύνει επίσης άλλους ανθρώπους σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο – ιδιαίτερα τους άνδρες – να πιστεύουν ότι είναι αποδεκτό να συμπεριφέρονται στις γυναίκες με αυτόν τον τρόπο.

«Για να χρησιμοποιήσω τα λόγια της θετής μητέρας μου πρόσφατα, υπάρχει μια παγκόσμια πανδημία βίας κατά των γυναικών».

Πρόσθεσε: «Δεν είναι πλέον η περίπτωση να ζητάω λογοδοσία, αλλά σε αυτό το σημείο ο κόσμος ζητά λογοδοσία και ο κόσμος ζητά κάποια μορφή σχολίου από τη μοναρχία, αλλά η σιωπή είναι εκκωφαντική. Για να το θέσω ήπια.

Για ό,τι έχει συμβεί σχετικά με τη γυναίκα μου, μετά από έξι χρόνια, δεν έχουν πει τίποτα».

Εν μέσω της διαμάχης τον περασμένο μήνα, ο Κλάρκσον είπε ότι «τρόμαξε που προκάλεσε τόσο μεγάλο κακό», αλλά έκανε πίσω πριν ζητήσει μια πραγματική συγγνώμη εκείνη τη στιγμή.

Δημοφιλή