ΔΙΕΘΝΕΣ
08/03/2021 10:07 EET

Μέγκαν Μαρκλ: Τα ρατσιστικά σχόλια του παλατιού για το χρώμα του παιδιού και το μυστικό του γάμου

Η αποκάλυψη του φύλου του δεύτερου παιδιού.

Getty
Συνέντευξη Μέγκαν και Χάρι στην Όπρα

Σε μια ιδιαίτερα αποκαλυπτική συνέντευξη με την Όπρα το βράδυ της Κυριακής, η Μέγκαν Μάρκλ αποκάλυψε ότι η βασιλική οικογένεια «ανησυχούσε» σχετικά με το πόσο έγχρωμο τόνο επιδερμίδας θα είχε το πρώτο παιδί του ζευγαριού.

Η Δούκισσα του Σάσσεξ λέει ότι οι συζητήσεις αυτές απευθύνονταν στον πρίγκιπα Χάρι, από τα μέλη της οικογένειας. Όταν η Όπρα ρώτησε ποιός ξεκίνησε αυτές τις συζητήσεις, η Μαρκλ αρνήθηκε να απαντήσει.

«Πιστεύω ότι η απάντηση αυτή, μπορεί να βλάψει σοβαρά τα μέλη της οικογένειας», λέει η Μαρκλ.

Ο Χάρι, ο οποίος πήρε μέρος στην συνέντευξη αργότερα, δεν αποκάλυψε τί ειπώθηκε στις συζητήσεις για το χρώμα του δέρματος του παιδιού, με τα μέλη της βασιλικής οικογένειας. 

«Δεν πρόκειται να αποκαλύψω ποτέ την συζήτηση αυτή», λέει. «Ένιωσα άβολα και ήμουν λίγο σοκαρισμένος όταν έγινε».

Οι τελευταίοι μήνες της εγκυμοσύνης της δούκισσας είχαν κατακλυστεί από αντικρουόμενες απόψεις της βασιλικής οικογένειας σχετικά με την απόφαση να μην δώσουν στο παιδί του ζευγαριού τον τίτλο του πρίγκιπα ούτε να του προσφέρουν βασιλική ασφάλεια. Η Μαρκλ λέει ότι δεν υπάρχει εξήγηση στο ερώτημα γιατί ο γιος τους δεν θα λάβει την ίδια μεταχείριση και αντιμετώπιση όπως τα υπόλοιπα εγγόνια στην οικογένεια. 

«Ο πιο σημαντικός τίτλος που θα έχω ποτέ είναι αυτός της μητέρας», συνεχίζει η Μέγκαν. «Σκέφτομαι συχνά ότι ο γιος μας μπορεί να μην είναι ασφαλής και προστατευμένος από το παλάτι, και ότι το πρώτο έγχρωμο μέλος της βασιλικής οικογένειας δεν θα έχει τον ίδιο τίτλο με τα άλλα εγγόνια της οικογένειας. Αλλά υπάρχει και αυτή η οδηγία ότι όταν ο Χάρι γίνει βασιλιάς, τα παιδιά μας θα πρέπει να έχουν τον τίτλο του πρίγκιπα ή της πριγκίπισσας, ανάλογα με το φύλο.»

Η Μέγκαν επίσης αναφέρθηκε στην σημασία της αντιπροσώπευσης και δίκαιης αναπαράστασης, αναφέροντας ότι στα ταξίδια της με την εθελοντική οργάνωση Commonwealth, άντρες και γυναίκες εξέφραζαν την χαρά τους που έβλεπαν κάποιον που τους μοιάζει, σε αυτήν την θέση. Επίσης πρόσθεσε ότι της ήταν πολύ δύσκολο να καταλάβει τα σχόλια της βασιλικής οικογένειας για το χρώμα της επιδερμίδας του γιου της. 

Το φύλο του δεύτερου παιδιού

Η Μέγκαν και ο Χάρι περιμένουν κοριτσάκι!

Η ανακοίνωση έγινε κατά την διάρκεια της συνέντευξής τους στην Όπρα. Το παιδί τους πρόκειται να έρθει στον κόσμο αυτό το καλοκαίρι. 

Ο μυστικός γάμος

Το ζευγάρι αποκάλυψε ότι ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου τρείς μέρες πριν τον βασιλικό γάμο. 

«Παντρευτήκαμε τρεις μέρες πριν τον επίσημο γάμο», λέει η Μέγκαν. «Κανείς δεν το ξέρει αυτό. Καλέσαμε τον αρχιεπίσκοπο και του είπαμε πως ο βασιλικός γάμος είναι ένα θέαμα για τον κόσμο»

«Αλλά θέλουμε την ένωση μεταξύ μας - έτσι όταν δώσαμε τους όρκους μας, ήμασταν οι τρεις μας, εγώ, ο Χάρι και ο αρχιεπίσκοπος του Κέντμπουρι.» Ο Χάρι πρόσθεσε «απλά οι τρεις μας».

Η Όπρα που ήταν καλεσμένη στον βασιλικό γάμο, είχε δηλώσει το 2018 ότι αυτή η εκδήλωση έμοιαζε κάτι παραπάνω από γάμος, προσθέτοντας ότι στο τέλος έφυγε περισσότερη αισιόδοξη από ότι ήταν όταν πήγε. 

Getty
Μέγκαν Μαρκλ και Χάρι στον γάμο τους