Μία αυτοκτονία, ένα γράμμα και τα 900.000 ευρώ

Το μυστήριο και τα τελευταία λόγια του συνταξιούχου.
hobo_018 via Getty Images

Μία από τις πιο παράξενες ιστορίες που έχουν συναντήσει ποτέ ερευνούν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, οι οποίοι με προσοχή εξετάζουν όλα τα δεδομένα.

Πρόκειται για την αυτοκτονία 87χρονου στην Καλογρέζα Νέας Ιωνίας. Ο ηλικιωμένος, πρώην εργοστασιάρχης, άφησε πίσω του ένα γράμμα, στο οποίο κάνει αναφορά σε συγγενικά του πρόσωπα. Ο συνταξιούχος, πριν από δύο μήνες είχε κερδίσει 900.000 ευρώ (770.000 ευρώ θα λάμβανε «καθαρά») σε τυχερό παιχνίδι του ΟΠΑΠ.

Ωστόσο, το μοιραίο, όπως υποστηρίζει στο γράμμα του, λάθος ήταν ότι εμπιστεύτηκε συγγενικά του πρόσωπα για να εισπράξουν τα χρήματα. Όπως φαίνεται, αυτά όχι μόνο δεν του απέδωσαν τα χρήματα αλλά σύμφωνα με μαρτυρίες του έκαναν και έξωση από το διαμέρισμα όπου ζούσε στην Καλογρέζα.

Ο 87χρονος ήταν στο παρελθόν δραστήριος επιχειρηματίας. Από τον πρώτο του γάμο είχε δύο παιδιά, ενώ ξαναπαντρεύτηκε πριν από περίπου 18 χρόνια χωρίς να κάνει παιδιά με τη δεύτερη σύζυγό του. Κάποια στιγμή έπεσε έξω οικονομικά και ο 87χρονος έγινε οδηγός ταξί.

Στη γειτονιά άρχισε να εξομολογείται ότι του πήρανε τα κερδισμένα λεφτά τις τελευταίες 45 ημέρες. Μάλιστα, έλεγε σε φίλους του ότι θέλει να βάλει τέλος στη ζωή του, καθώς όπως έλεγε ζούσε πια μόνος του και χωρίς χρήματα. Το ίδιο διάστημα είχε καταφύγει σε δικηγόρο για να αποδείξει ότι εξαπατήθηκε. Μάλιστα, ο δικηγόρος του είχε ζητήσει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του πρακτορείου, προκειμένου να αποδειχτεί ότι ο 87χρονος είχε παίξει το δελτίο και όχι κάποιο συγγενικό του πρόσωπο. Η έρευνα θα δείξει εάν υπάρχουν ή όχι ευθύνες συγγενικών του προσώπων.